Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Kripto Para Türev Ürünlerine Yeşil Işık Yaktı!

Singapur‘un merkez bankası ve finansal regülatörü ortak aldıkları bir karar ile onaylı yerel borsalarda kripto para türev ürünlerinin listelenmesine izin vereceklerini belirtti.

Söz konusu gelişme Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin türev ürünlerinin  Singapur Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlem Sözleşmeleri yasası kapsamında kullanıma açılmasını sağlayacak.  Singapur’un finansal regütlatörü konu hakkında yaptığı açıklamada bu talebin ülkedeki kurumsal yatırımcılardan geldiğini ve bu yüzden önem arz ettiğini vurguladı.

Şu an dört adet onaylı kripto para borsası bulunan Singapur, ilgili türev ürünlerini Asia Pacific Exchange, ICE Futures Singapore, Singapore Exchange Derivatives Trading ile Singapore Exchange Securities Trading Limited bünyesinde listeleyebilir.

Kripto para türev ürünleri özellikle ABD içerisinde CME’nin attığı adım ile ciddi anlamda popülarite kazanmıştı ve Bakkt’ın da sektöre girişi ile hacim olarak artmayı sürdürüyor. Singapur’un bu bağlamda nasıl bir hacme ulaşacağı ise merak edilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment