Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in En Büyük Borsalarından Biri Kendi Token’ını Üretecek Ancak “ICO Olmayacak”

Bir zamanlar Çin‘in en büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi, dün kendi token’ını üreteceğini açıkladı. Huobi’nin token’ı Ethereum’un ERC-20 standartlarına uyumlu olacak.

Huobi Token (HT) adlı token’ın yeni üretiminin bugün, 23 Ocak’ta balşaması planlanıyor ve token’ın toplamda 500 milyon arzı olacak. Yapılan duyuruya göre üretilen tokenların 300 milyonu (%60’ı) 15 günlük bir zaman dilimi içerisinde kullanıcılara satılacak. Tokenların kalan %40’ı ise platform operasyonlarına, ekip masraflarına ve kullanıcı ödüllerine ayrıldı.

Huobi bu token’ın “initial coin offering (ICO” olmadığını” söyledi. ABD Doları’na sabitlenmiş bir kripto para olan Tether’i (USDT) kullanarak Huobi Pro üzerinden hizmet ücret paketi satın alan kullanıcılar, yatırımcılara ayrılmış 300 milyon HT’yi indirimli fiyattan edinebilecekler.

Paketlerin detaylarına dair hala daha bir açıklama yapılmamış olsa da şirket her kullanıcının alabileceği paket sayısına bir maksimum limit koyulacağını ve minimum alış emrinin 100 HT olacağını söyledi.

Çin bundan aylar önce ülke içindeki kripto paraların kapatılması kararını almış ve Huobi de bu karardan etkilenen borsalardan olmuştu. Huboi bu yasak sonrasında tezgah-üstü (OTC) ticaret modeline geçiş yaptı ve artık denizaşırı piyasaları hedef alıyor. Huobi’nin şu anda giriştiği token işi ise şirketin bir nevi kendini toparlama hamlesi. Çin’in yasağı sonrası Huobi’nin ne kadar etkilendiğine değinen Huobi Group kurucusu olan Leon Li şöyle konuştu:

“Ticaret defteri hizmetlerini 15 Eylül’de kapadık ve kriptodan-kriptoya ticaretini 1 Kasım 2017’de başlattık. 1 Kasım’daki hacim, 15 Eylül’dekinin yüzde dördü ya da beşi kadardı. Çok ciddi bir darbe oldu.”

Yeni tokenların üretilmesiyle birlikte Huboi hizmet ücretlerini önceden alabilecek ve müşterileri bu hizmetlere daha da “bağlayabilecek”. Şirket yaptığı açıklamada şöyle belirtti:

“Örnek olarak 1,000 HT paketini satın alırsanız size sadece 999 USDT’ye mal olacak ve yanında 1,000 HT’yi bedavaya alacaksınız. HT işlem ücretlerini karşılamak için kullanılabilir.”

Leon Li’ye göre şirketin en nihai hedefi HT’yi Huobi’nin Japonya, Güney Kore ve ABD’deki borsalarının kullanıcılarını birbirine bağlayan bir varlık haline getirmek. Tabii şirket ilerleyen zamanlarda denizaşırı ülkelere daha da fazla yayılıp, daha fazla kullanıcıya ulaşmayı da hedefliyor.

Li, ABD’deki iş kaydının biraz zaman alabileceğini söylese de Japonya’daki ve Güney Kore’deki yeni girişimlerin bu yıl Mart ayında açılmalarının planlandığını söyledi.

Şirketin borsa platformu, HT’ye ticaret eşi olarak USDT’yi, BTC’yi ve ETH’yi belirledi. Yani HT, ticaret amacıyla da kullanılabilecek. Fiyat oynaklığı hakkındaki endişelere de değinmek gerekirse Huobi, her çeyrekte HT’leri piyasa fiyatından geri satın alacak ve bunu yapmak için o çeyrekte elde ettiği net gelirin %20’sini kullanacak.

Li, geri satın alınan fonların rezerv olarak Huobi Investor Protection Fund adlı bir Ethereum adresinde tutulacağını ve bu adresin insanlar tarafından da görülebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment