Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in En Büyük Ödeme Sistemi Şirketi UnionPay’den OTC Traderlarına Uyarı!

Çin’in en büyük finansal hizmet şirketlerinden birisi olan UnionPay, OTC (Over the counter trading) formatında alışverişi yapılan 25 kripto para birimi hakkında yatırımcılara bir uyarı metni yayınladı.

Wechat ve Alipay gibi şirketlere, bu tarz yasa dışı transferleri yapmamaları yönünde uyarılarda bulunan UnionPay, eğer bu tarz yasa dışı bir şey saptanırsa da, ilgili kurumlardan hizmeti anında durdurmalarını istedi. Yasa dışı olarak nitelendirilen aktiviteler arasında token arzı finansmanı ve sanal para trading platformu gibi ifadeeler yer alıyor.

Kripto para OTC servisleri için WeChat ve Alipay’e bir uyarı metni de gönderen UnionPay’in bu hamlesi, Çin hükümetinin kripto para yasaklarında ne denli ciddi olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Daha önce de, Çin Merkez Bankası tarafından yayınlanan raporda, bu tarz OTC kripto para alışverişleri çok net bir şekilde ‘yasa dışı’ olarak tanımlanmış ve ödeme sistemleri şirketlerinden kendi araştırmalarını yapmaları istenmişti. Çin Merkez Bankası, bu kurumların kendi güvenliğini sağlamalarını istemiş ve şüpheli durumlarda hizmet durdurmalarını talep etmişti.

Çin’de yaşanan kripto para yasağının ardından OTC konusu son derece popüler hale geldi. Dünya genelinde de, geleneksel balinaların ya da dev yatırımcıların, borsa fiyatlarını etkilememek için elden bu işlemi yaptığı biliniyor. Son dönemde bu noktada oluşan talebi değerlendirmek isteyen borsalar da, birer birer OTC trading masaları açarak bu hizmeti vermeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment