Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Etkisi ile Mi Yapılıyor: Binance’in Neden Geri Adım Attığı Ortaya Çıktı!

Hong Kong’un katı kripto para kuralları eleştirilerin merkezinde yer aldı.

Hong Kong’un Sanal Varlık Ticaret Platformu (VATP) tarafından sunulan lisanslama sistemi 1 Haziran 2023’te yürürlüğe girmişti.

Bu sisteme göre Hong Kong’da faaliyet gösteren platformlar, 1 Haziran 2024’e kadar lisans almak zorunda kalmaya başladı. Ancak Binance ve OKX gibi birçok büyük borsa, lisans başvurularını geri çekti ve 31 Mayıs itibariyle Hong Kong’daki faaliyetlerini sonlandırdı.

Şimdiye kadar sadece OSL ve HashKey borsaları Hong Kong’da lisans almayı başarabildi.

Bu geri çekilmelerin nedeni, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) Çin anakarasında kullanıcı bulundurmama şartıydı. Bu durum, piyasa güvenini sarstı ve düzenlemelerin sektörde karmaşa yarattığı eleştirilerine yol açtı.

Bununla birlikte Çin’de kripto paraların yasak olması ve Hong Kong’un Çin’e ait bir özerk bölge olarak tanınması, tüm bu baskıların Çin merkezli olabileceğini akıllara getirdi.

Hong Kong’daki yeni lisanslama sistemi, sanal varlık ticaret platformları için katı düzenlemeler getirdi. Platformların varlık muhafazası, çıkar çatışmalarının önlenmesi, siber güvenlik, muhasebe, denetim, risk yönetimi ve kara para aklama ile terör finansmanının önlenmesi gibi alanlarda yüksek standartlara uyması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!