Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in ICO Yasağı Sonrası Diğer Ülkelerden Kripto Paralara Yeni Bakış

Japonya, ABD, Singapur gibi dünyanın önde gelen ekonomileri kripto para piyasasını kendi bölgelerinde düzenleme çalışmalarına girişiyor.

Çin gibi ICO‘yu tamamen yasaklamak yerine, bu ülkelerin finansal otoriteleri ve düzenleyicileri, dijital para birimlerindeki gelişmeyi nasıl tamamen bastırmadan kontrol altına alabileceklerini araştırıyorlar.

Birçok ajans bunu yapmanın doğru yolunu bulmak için çaba sarf ediyor. Birçok düzenleyici, kripto paraların alternatif doğası gereği, geleneksek yatırım varlıklarıyla aynı şekilde sınıflandırırken zorlanıyor.

Japonya, Ekim ayında kripto para alışverişi üzerine daha titiz bir gözetim başlatmaya hazır fakat düzenleyiciler hala bu işi endüstrinin gelişimini yavaşlatmadan, etkili bir biçimde yapmanın yolunu arıyor.

Japonya’nın Finansal Hizmetler Kurumu (FHK), kara para aklama ve dolandırıcılığı azaltmak için ICO’ların nasıl ele alınması gerektiği üzerine çalışıyor. Bu, kripto para işlemlerini nasıl ele alacağına ilişkin özel muhasebe kuralları oluşturmayı da içeriyor.

Aynı zamanda MAS( Singapur Parasal Otoritesi), Ağustos ayında verdiği bir bildiride, kripto para birimlerinin menkul kıymetler mevzuatıyla ilişkili olması halinde kripto paraların satışını yeniden düzenleyeceğini söyledi.Onların asıl kaygıları ICO süreci boyunca para aklama ve terörist finansmanı sağlamaktı.

Bildiride:

“ICO’lar para aklama, terörist finansman işlemlerinin anonimliğine ve kısa sürede büyük paraların miktarının artırılmasına bağlı risklere karşı savunmasızdır.”

Benzer bir şekilde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu sitesinde yer alan yönergeler, alıcıları dijital belirteçlerle uyarmaya davet ediyor ve hain amaçlarla kullanılabilecek yatırım planlarını belirleme yollarını öğretiyor.

Birçok düzenleyici de kripto paraların ,ekonomiye çok fazla avantaj sağladığından, yasaklanmasının gerçek bir faydası olmadığının ve bunun mümkün olmadığının farkında.Aksi takdirde interneti kapatmaları gerekir.Bunun yerine kontrolü sağlayabilecekleri bir alan arama çalışmalarıyla ilgileniyorlar.Ve bu da dijital parayla itibari paranın karşılaştığı alan yani diğer bir deyişle kripto paralardır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment