Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Komşu Ülkesinden Bitcoin ve Kripto Paralara Milyonlarca Dolarlık Gizli Yatırım

Güney Asya ülkesi Butan’ın, milyonlarca dolarlık gizli Bitcoin (BTC) ve kripto para yatırımları ortaya çıktı.

Forbes 15 Nisan tarihinde yayınladığı haberde, Çin ve Hindistan’ın komşu ülkesi Butan’ın ulusal yatırım kolu Druk Holdings and Investments’ın milyonlarca dolarlık Bitcoin ve gizli kripto para yatırımlarının ortaya çıktığını aktardı.

Verilen bilgilere göre 2,9 milyar dolar yöneten Druk Holdings, Celsius ve BlockFi’da milyonlarca dolar değerinde stablecoin, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) işlemi yaptı.

Daha önce kamuoyu ile hiçbir zaman paylaşılmayan yatırımlar, Celsius’un iflas başvurusu belgesinde ortaya çıktı. Butan’ın iflas eden kredi platformundan 65 milyon dolardan fazla para çektiğini ve 18 milyon dolar değerinde kripto para yatırımı yaptığı tespit edildi.

Öte yandan BlockFi, şirkete kendilerinden aldığı 30 milyon dolarlık kredinin bir kısmını ödemediğine dair suçlamada bulundu.

BlockFi, ülkenin yatırım kolunun kendisinden geçtiğimiz yılın Şubat ayında 30 milyon USD Coin (USDC) kredi aldığını ve teminat olarak 1.888 BTC bıraktığını belirtti. Ancak BlockFi, şirketin teminatını likidite etmesine rağmen 820 bin dolar ödenmemiş borç kaldığını öne sürerek Druk’ın kalan tutarı ödemeyi reddettiğini dile getirdi.

Druk CEO’su Ujjwal Deep Dahal, BlockFi ile olan sorunun çözüldüğünü ancak gizlilik nedeniyle daha fazla bilgi veremeyeceğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!