Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkeden Altcoin Davasında Kripto Paralar İçin Şok Karar: “Gerçek Para” Değil!

Singapur, Algorand (ALGO) Three Arrows Capital (3AC) hakkında açtığı 53 milyon dolarlık davayı kripto paraların “gerçek” para olmadığına karar vererek reddetti.

Yerel haber ajansının aktardığına göre Singapur Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz yıl iflastan korunma başvurusunda bulunan ve ardından birçok alacaklısı tarafından dava edilen kripto hedge fonu 3AC’in davasında dikkat çeken bir karar verdi. Algorand Foundation tarafından 30 Mart tarihinde açılan ve 53,5 milyon USDC Coin (USDC) talep edilen söz konusu davaya başkanlık eden Yargıç Vinodh Coomaraswamy kripto paraların “gerçek” para olmadığına karar verdi ve davayı reddetti.

Algorand Vakfı’nın eli boş döndüğü davada açıklamalarda bulunan Yargıç Coomaraswamy, her ne kadar Algorand Vakfı’nın varlıklar üzerinde hak talep etmesinin doğal olduğunu vurgulasa da bu haklı talebin kripto paraların gerçek bir para birimi sayılması için yeterli olmayacağını belirtti.

Açıklamasının devamında çarpıcı deniz kabuğu benzetmesiyle dikkat çeken yargıç şu ifadeleri kullandı:

Ya dünyada kendi iç para birimi olarak deniz kabuklarını kullanan bir topluluğa sahip olsaydık? Singapur mahkemeleri bunu para olarak tanımak zorunda kalır mıydı? Borçluluk kelimesi, benim görüşüme göre itibari para biriminde olan bir borcu gerektirmelidir.

Algorand Vakfı adına savunmada bulunan hukuk firması WongPartnership’ten Daniel Chan ise yargıç tarafından öne sürülen deniz kabuğu benzetmesini “çok uç bir örnek” olarak nitelendirerek karara karşı çıksa da bu itiraz sonucu değiştirmedi.

Three Arrows Capital’ın alacaklılarına toplamda 3,5 milyar dolardan fazla borcu bulunuyor. Öte yandan 3AC’in kurucularının büyük beklentilerle hayata geçirdiği yeni kripto para borsası Open Exchange ise beklenen ilgiyi görmemiş ve ilk günden hüsran yaratmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!