Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Bu 4 Tarihe Dikkat: ABD Hükümetinin Satış Baskısıyla Düşüş Gelebilir

Elinde Silk Road bağlantılı 40 binden fazla Bitcoin (BTC) bulunduran ABD hükümetinin muhtemel satış tarihleri açıklandı.

On-chain analitik platformu CryptoQuant 2023 yılı içerisinde ABD hükümetinin Bitcoin üzerinde satış baskısı olabileceği 4 kritik tarihi işaretledi. Şirket tarafından paylaşılan notta bu 4 tarihin Deep Web platformu Silk Road bağlantılı 50 bin Bitcoin’in tahmini satış tarihleri olduğu belirtildi.

CryptoQuant bu olası tarihleri 26 Mayıs, 7 Ağustos, 19 Ekim ve 30 Aralık 2023 olarak açıkladı. Belirlenen tarihler arasında 73’er gün olması dikkatlerden kaçmazken bunun bir ABD’nin satış stratejisinde bir modeli temsil ettiği söylendi.

Yaklaşık 5 ay önce Silk Road soyguncusu James Zhong‘un 50 bin Bitcoin‘ine el koyan ABD hükümeti, nisan ayının başında 10 bin BTC satış yaparak gündem yaratmıştı ve kalan kalan 41.490 BTC‘yi 2023 yılı içerisinde 4 parça halinde satmayı planladığını belirtmişti.

Öte yandan CryptoQuant tarafından açıklanan tarihlerin netliği bulunmuyor ve hükümet cephesinden de satış tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi.

2012 yılında Silk Road’dan 50 bin Bitcoin çalan ve Kasım 2022’de suçunu kabul eden James Zhong’a geçtiğimiz günlerde 1 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!