Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Kripto Çarı: Facebook’un Libra’sı Durdurulamaz Olabilir!

Çin’in kripto para birimlerinden sorumlu çarı olarak bilinen isim, lider dünya ülkelerinin Facebook‘un Libra‘sını kabul etmemeye niyetli olduğunu vurgulasa da, söz konusu stabil kripto para biriminin artık durdurulamaz hale gelmiş olabileceğini ifade etti.

Çin’in Dijital Para Birimleri Araştırma Enstitüsü’nün yeni yöneticisi olan Changchuan Mu, 6 Eylül tarihinde göreve başlamasından sonra altı bölümlük bir kripto para online eğitim platformunu kullanıcıların hizmetine sundu. Söz konusu platformda çeşitli kripto para sorularını yanıtlayan Mu, Libra’nın teknik özelliklerinden tutun da bunun uluslararası para sistemi ile entegrasyonundan doğabilecek sonuçlara kadar birçok konuya değindi.

Çin’in de kendi Libra benzeri kripto para birimini geliştirdiğini hatırlatan yönetici, bunun Libra’ya kıyasla sahip olduğu avantajları da açıkladı.

”Hiçbir ülke Libra’yı hoş karşılamadı ancak bu her şekilde durdurulamaz olabilir. Herhangi bir kişi veya kurumun sert regülasyonlara rağmen başkalarını Libra almaktan alıkoyması oldukça imkansız duruyor.”

Mu, birçok merkez bankasının Libra’nın kendi ülkelerine girmesini engelleyebileceğini belirtse de, bunun sadece finansal kurumlar ve bankalarla sınırlı olacağını ve çeşitli kripto para borsalarının engellenemeyeceğini itiraf etti. Çin de Bitcoin işlemlerini yasaklamış olsa da, birçok kullanıcı VPN aracılığıyla istedikleri gibi BTC alıp gönderebilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment