Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Kripto Tutumu Hong Kong ile Değişti Mi? İşte Merak Edilen Cevap!

Çin hükümeti tarafından desteklenen CPI Investment Management’ın CEO’su, Hong Kong’un kriptoya yönelik pozitif tutumunun Çin’in benimseyeceği anlamına gelmediği belirtildi.

CPI Investment Management CEO’su Chenggang Zhou yakın zamanda verdiği bir demeçte, Çin’in Hong Kong’daki kripto para ve Web3 benimsenmesi hareketlerine verdiği desteğin ülke genelinde kripto para benimsenmesine izin vereceği anlamına gelmediğinin altını çizdi.

Zhou, Hong Kong’un yakın zamanda pek çok kripto pozitif politikaya imza attığını ve bu hamlelerinin Çin tarafından dolaylı yoldan desteklendiğini ima etti. CEO, CPI olarak mevcut durumda kripto para piyasasına giriş yapmış bulunduklarını ancak Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından düzenlenen bir Hong Kong kuruluşu olarak bu faaliyetlerde bulunduklarının altını çizerken herhangi bir kanunu ihlal etmediklerine dikkat çekti.

Zhou konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeler bulundu:

Kripto sektörüne giriş yaptık çünkü Hong Kong düzenlemeleri bunu yapmamıza izin veriyor. Ancak bu Çin hükümetinin tavır veya politika değişikliğinin bir göstergesi değil.

Ayrıca Zhou, Hong Kong’daki kripto para borsalarının Çin’li vatandaşların Hong Kong borsalarına erişimine izin verilmeyeceğini düşündüğünü de açıklamalarına ekledi.

Lesperance & Associates Kurucusu David Lesperance konu hakkında yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin finans sektörü üzerindeki sert baskılarının göz önünde bulundurulduğunda kripto sektörü üzerindeki baskılarını gevşetmesinin olası gözükmediğini belirtti.

Kurucu, Çin’in kripto yatırımlarının satın aldığı varlığın kimliğinden bağımsız olarak nakit ve nakit benzeri yatırımlarını çeşitlendirme politikasının bir parçası olduğunu ifade etti. Hükümetin, yerli müşterileri dışlamak ve pazarı yabancı müşterilere açmak için ikiye ayrılmış pazar politikası izlediğine dikkat çeken Lesperance, hükümetin yerel halkın Hong Kong borsalarını kullanma şansından endişe ederek sızıntıları durdurmaya çalışacağını öne sürdü.

CPI geçtiğimiz ayın başında Hong Kong’da iki kripto para fonu başlattığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!