Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD-Binance Gerilimi Artıyor: Yeni Soruşturma! Rusya Yaptırımları İhlal Edildi Mi?

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Rus kullanıcıların Binance aracılığıyla yaptırımları ihlal etmiş olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

ABD Adalet Bakanlığı, Rus kullanıcıların Binance’i kullanarak Rusya’ya uygulanan yaptırımları ihlal edip etmediklerini araştırıyor. Bloomberg tarafından sunulan habere göre Binance özelinde yapılan bu soruşturmanın Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle bağlantılı olduğu belirtilirken soruşturma kapsamında henüz bir Binance yöneticisi suçlanmadı.

Konuya aşina kişilerin aktardığı üzere Rus kullanıcılar hakkındaki bu soruşturma ABD’nin Binance için daha önceden başlattığı soruşturmalara paralel olarak sürdürülüyor.

Binance’den Açıklama

Yaşanan gelişmeler hakkında açıklamada bulunan Binance cephesi ise borsanın tüm yasal şartlara uyumlu şekilde yürütüldüğünü ve herhangi bir ihlale izin verilmediği belirtildi:

2021 yılında Binance, Binance’in küresel olarak çalışma şeklini temelden değiştirmek için dünya çapında deneyimli yöneticilerden oluşan bir kadro getirmek de dahil olmak üzere kurumsal yönetim yapısını tamamen elden geçirmek için bir girişim başlattı. Politikamız çifte kayıtlara, anonim kimliklere ve belirsiz para kaynaklarına karşı sıfır tolerans yaklaşımı uygulamaktadır. Müşterini Tanı (KYC) prosedürümüz en az geleneksel bankacılıkta uygulanan şartlar kadar sağlamdır.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) 27 Mart tarihinde Binance ve CEO Changpeng Zhoa’ya (CZ) kayıtsız bir şekilde vadeli işlemler ve opsiyon sözleşmesi sunduğunu gerekçesiyle dava açmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!