Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Yeni Kripto Para Derecelendirmesi Yayınlandı! Bitcoin’in Sırası Değişti Mi?

Kripto para sektörüne Başkan Xi Jinping‘in açıklamaları ile bomba gibi düşen ve daha önce düşmanca bir tavır sergilemesine rağmen Perşembe gününden itibaren adeta 360 derece dönüş gösteren Çin, Ekim ayı kripto para derecelendirmelerini de yayınladı.

2018 yılının Mayıs ayından beri Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi ve Geliştirme Bölümü tarafından yayınlanan derecelendirmeler, aslında kripto para projelerini uygulanabilirlik, temel teknoloji ve yaratıcılık isimli üç faktöre göre sıralandırmakta.

CCID cryptocurrency rankings, Sep. 2019

Yeni listelenmede bir önceki aya göre değişen önemli kripto paralardan ilki Tron olarak gözüküyor. Çin tabanlı Tron’un özellikle bütün gözlerin Çin’e çevrildiği şu günlerde Ethereum‘u ikincilikten etmesi sürpriz değil gibi durmakta. Bunun yanı sıra Qtum 18. sıradan 8. sıraya, Lisk 14. sıradan 7. sıraya, Dash ise 21. sıradan 17. sıraya ilerledi.

Bitcoin Yerinde Sayıyor

Lider kripto para birimi Bitcoin ise herhangi bir değişim göstermedi ve geçen ay bulunduğu sıralamayı korumakta. Tron’un böylesine sert bir yükseliş elde etmesinin arkasında, Justin Sun’ın birkaç gün önce yaptığı ve ‘milyarlarca dolarlık bir şirket ile ortaklık imzalayacağını’ belirttiği duyurunun etkisi olabilir.

Sosyal medyada ise Tron’un sadece Çin merkezli bir proje olmasından dolayı listede üst sıralara yerleştiği iddia edilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment