Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Listeleme Ücreti Almadık Diyen Binance’in, Blockstack’den 250 Bin Dolar Aldığı Ortaya Çıktı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, geçtiğimiz günlerde Blockstack projesinin tokeni STX’i listelediğini açıklamıştı. Tamamen SEC onaylı olan ve regüle edilmiş bir platform olarak dikkat çeken Blockstack’in bu tokenlerinin Binance’de listelenmesi, kripto para sektöründe büyük bir yankı uyandırmıştı.

Listeleme sonrası Binance’den yapılan açıklamada borsanın STX tokenleri için herhangi bir ücret almadığı ifade edilmişti. Ancak konuyla ilgili olarak Blockstack’in SEC ile paylaştığı verilere bakıldığında ise durum çok daha farklı.

Firmadan yapılan beyana göre, Binance’e STX tokenlerinin listelenmesi için tanesi 0.30 dolar olarak kabul edilen 833 bin 333 adet STX verilmiş. Bu rakam, itibari para cinsinden bakıldığında ise yaklaşık 250 bin dolara tekabül ediyor. Buna ek olarak şirketin Binance’e, her yıl aynı miktarda token vereceği de açık bir şekilde görülüyor.

The Block’a konuşan Binance sözcüsü ise listeleme ücretini ‘borsada listelenmek için yapılan teknik hamlelerin bir karşılığı’ olarak tanımlarken, bu ücretin ise o tanıma girmediğini ifade ediyor. Ancak Binance’in bu açıklamaları ile tam bir U dönüşü yapmaya çalıştığı da konuşulan detaylar arasında yer alıyor. Aynı zamanda Binance, Blockstack’in bu tarz bir ödeme yapan ilk şirket olduğunu da iddia ediyor.

Blockstack CEO’su Muneeb Ali ise, yaptığı açıklamada uzun süreli ödemelerin ana amacının Binance’in STX tokenlerini uzun vadede listelemeye devam etmesi olduğunu ifade etti.

Bilindiği gibi Binance, tüm listeleme ücretlerinin Binance Vakfı’na aktarılacağını açıklamıştı. Ancak şirket sözcüsü, Blockstack tarafından yapılan bu ödemenin listeleme ücreti olmadığını ifade ederken, bu sebeple de vakfa bir bağış yapılmayacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment