Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Alibaba Cloud ve Avalanche’dan Ortaklık: Metaverse İçin İş Birliği

Çinli dev e-ticaret platformu Alibaba’nın bulut hizmetleri servisi Alibaba Cloud, Avalanche (AVAX) ile metaverse odaklı iş birliği yaptı.

Alibaba Cloud 4 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Avalanche ile iş birliği kapsamında ağ üzerinde işletmelerin kullanımına yönelik Cloudverse adlı metaverse launchpad’ini oluşturduklarını duyurdu.

Cloudverse’ün işletmelerin kendi metaverselerini yaratmak, geliştirmek ve bakıma almak için kullanılacağı belirtildi. Alibaba Cloud, Ava Labs ve Metaverse Universal Assets (MUA) DAO ortaklığında başlatılan platformda, Alibaba’nın bilgi depolama faaliyetlerini üstleneceği, Ava Labs’in ağ sağlayıcı olarak hizmet vereceği ve MUA DAO’nun metaverselerin oluşturulmasına yardımcı olacağı bildirildi.

Cloudverse üzerinde başlatılan projelerin yaklaşık 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağının altı çizilirken platforma başvuran işletmelere ihtiyaçların göre özel araçlar ve kaynak paketleri sağlanması konusunda yardımcı olunacağına da dikkat çekildi.

Ava Labs Başkanı Jhon Wu konu hakkında yaptığı açıklamada, Cloudverse’ün işletmelere Web3 ekosistemine hızlı, düşük maliyetli ve tek duraklı bir ağ geçidi sunduğunu belirtti.

Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer ise konu hakkında daha önce yaptığı bir açıklamada, gelişen teknoloji ile beraber Web3 ekosistemine girişin oldukça kolay bir hale geldiğini istenildiği takdirde Avalanche ağı üzerinde 15 dakika içerisinde bir ağ kurulabileceğini ve devamında gelecek bir saat içerisinde ise projenin tamamlanacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!