Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bitcoin Madencisi Bütün Bitcoinlerini Binance’e Aktardı: Fiş Mi Çekti?

Son veriler Çinli Bitcoin madencisinin bilançosunda bulunan tüm BTC’lerini Binance’e aktardığını ortaya koydu.

On-chain analitik firması CryptoQuant verilerine göre Çinli Bitcoin madencisi 1THash, bilançosunun tamamını oluşturan 130 milyon dolar değerinde 5.732 BTC’yi Binance’e transfer etti.

1THash, 17 ve 19 Ocak tarihlerinde sırasıyla 54,2 milyon dolar değerinde 2.396 BTC ve 75,5 milyon dolar değerinde 3.336 BTC göndererek 130 milyon dolar değerindeki transferi tamamladı.

Bu transferler verilere göre madencinin Temmuz 2020 tarihinde bu yana yaptığı en büyük çıkış oldu. 1THash’in varlıklarını Binance’e aktarmasıyla herhangi bir Bitcoin’i kalmadı. Uzmanlar, madencinin uzun zamandır aktif olarak madencilik yapmamasının ana sebebinin operasyonlarına son vermiş olabileceğini olduğunu öne sürdü.

CryptoQuant analisti Julia Moreno 1THash’in emekli bir madenci olduğunu çünkü madencilik havuzunun son 30 gün içerisinde yalnızca iki blok çıkardığını belirtti. Ayrıca başka kaynaklardan alınan verilere göre 1THash son 6 ay içerisinde yalnızca 13 blok çıkardı. Madencinin faaliyetlerinin büyük bir kısmını 2019 ve 2021 yılları arasında gerçekleştirdiği bu süre zarfında 4.900’den fazla blok çıkardığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!