Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF Suçlu Bulunursa 700 Milyon Dolara El Konulacak: İşte O Varlıklar

ABD federal yetkilileri, Sam Bankman-Fried’in (SBF) dolandırıcılıktan suçlu bulunması durumunda kendisine ait 700 milyon dolarlık varlığa el konacağını açıkladı. 

FTX soruşturmasında paylaşılan yeni mahkeme belgelerine göre Sam Bankman-Fried dolandırıcılıktan suçlu bulunursa yaklaşık 700 milyon dolar değerinde varlığına el konulacağı beyan edildi. ABD federal savcısı Damian Williams tarafından sunulan mahkeme belgesinde “el koymaya konu olan mülk”lere dair detaylı bir liste paylaşıldı.

Söz konusu listede SBF’ye ait olduğu bilinen milyonlarca dolarlık hisse senedi ve kripto para yer alıyor. Hükümet, bu varlıkların müşteri mevduatları kullanılarak yasa dışı yollardan elde edildiğini iddia ettiği için eğer ki SBF dolandırıcılıktan suçlu bulunursa ABD yasaları gereği varlıkların tümüne el konulacak.

El konulan varlıklar listesine bakıldığında en büyük tahsisler arasında yaklaşık 525,5 milyon dolar değerinde 55.273.469 Robinhood (HOOD) hissesi, kripto bankası Silvergate’te 94,5 milyon dolar, Farmington State Bank’ta 49,9 milyon dolar ve ED&F Man Capital Markets, Inc. şirketinde 20,7 milyon dolar bulunuyor. Ayrıca varlıklar arasında SBF’ye ait 3 farklı Binance hesabı da bulunuyor.

Aynı zamanda hükümet yetkilileri, SBF’nin üç ayrı Binance hesabına ait “tüm kriptoları ve itibari paraları” dondurmayı talep ediyor.

Öte yandan mahkeme belgelerine konu olan bu varlıkların çoğunluğu halihazırda hükümet tarafından tutuluyor. SBF istese dahi bu varlıklara erişim sağlayıp hareket ettiremiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!