Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Dev Alibaba ile Ortaklık Kuran Altcoin Bitcoin Düşüşüne Rağmen Yükseliyor!

Katman-1 blockchain’i Sui (SUI), Çinli e-ticaret devi Alibaba ile kurduğu ortaklık sayesinde Bitcoin (BTC) düşüşüne rağmen yükseliş yaşıyor.

Sui’nin geliştirici ekibi MystenLabs Twitter’da paylaştığı gönderide, SUI ile Alibaba arasında kurulan ortaklığa yer verdi. SUI fiyatı, söz konusu ortaklık ile birlikte Bitcoin düşüşlerine adeta kafa tutarak yükseliş yaşamaya devam etti.

SUI fiyatı, Bitcoin düşüşüne aldırmayarak 22 Ocak tarihinden itibaren sürekli olarak yükseliş performansı gösterdi. SUI, bu süreçte 1,02 dolar seviyelerinden %27,5 yükseliş ile 1,3 dolara kadar erişti. SUI fiyatı bir ufak bir miktar düzeltme yapsa dahi fiyat yazım esnasında 1,27 dolarda seyrediyor.

Bitcoin ise SUI’nin yükseliş döneminde 41 bin dolar seviyelerinden 38.600 dolara kadar gerileme yaşamıştı.

Ortaklık neleri kapsıyor?

SUI tarafından gelen açıklamada, Alibaba’nın bulut altyapı sağlayıcısı Alibaba Cloud’un SUI üzerinde bir node (düğüm) hizmeti sağlayacağı ve Sui altyapısını destekleyeceği yer alıyor. Ayrıca ortaklık kapsamında yapay zeka destekli bir geliştirme ortamı, üniversiteler için eğitim programları ve Move belgelerinin Korece olarak çevrilmesi bulunuyor.

Açıklamaya göre Mysten Labs, Alibaba Cloud altyapısı ve teknik desteği ile doğal komutlar ile bağlantılı olarak Move kodu yazabilecek bir yapay zeka aracı geliştiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!