Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana, Bu Güncellemeyle Yasal Kuruluşlar İçin Daha Cazip Hale Geldi

Solana Foundation, blockchain’deki SPL token standardını iyileştirmek için bir yıldır üstünde çalıştığı “token uzatmalarını” hayata geçirdi.

Solana blockchain’indeki tokenlar, “token uzatmaları” adı verilen yeni özellik sayesinde çok daha detaylı şekilde programlanabilecek.

Kişi ve kurumlar, bu sayede tokenlarına beyaz liste, otomatik işlem ücreti, işlemlerde gizlilik gibi çeşitli özellikler ekleyebilecek.

Buna göre işlemlerin uygun olup olmadığı önceden kontrol edilip buna göre iptal edilebilecek, tokenlar için otomatik olarak işlem ücreti ödenebilecek, tokenlarla ne kadar ödeme yapıldığı gizlenebilecek, token sahiplerinin farklı cüzdanlara transfer yapması önlenebilecek.

Solana Foundation tarafından yapılan açıklamaya göre token uzatmaları, özellikle stablecoin ihraççıları için kullanışlı bir özellik olabilir. Solana Foundation’ın açıklamasına göre token ihraççıları, bu sayede “değişmekte olan bu yasal ortama uyum sağlama opsiyonunu” elde ediyorlar.

Stablecoin şirketleri Paxos ile GMO-Z.com Trust Company’nin Solana’daki token uzatmalarını şimdiden kullanmaya başladığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!