Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Dev Bitmain’den İflas Eden Bitcoin Madencisine Yatırım: 77 Milyon Dolarlık Anlaşma!

Bitcoin (BTC) madencileri için özel ekipmanlar geliştiren Bitmain, iflas eden Core Scientific’e yardım eli uzatarak bir anlaşma sağladı. 

Çinli şirket Bitmain, Bitcoin madencisi Core Scientific’e kucak açtı. İki şirket, 21 Eylül tarihinde yayınlanan basın açıklamasına göre uzlaşı sağladı ve toplam değeri 77 milyon dolara ulaşan bir anlaşmaya vardı.

Bitmain anlaşma kapsamında Core Scientific’den alacağı 54 milyon dolarlık hisse ve 23,1 milyon dolar nakit karşılığında şirkete 27.000 Bitcoin madencilik sunucusu sağlayacak.

Açıklamaya göre yapılan bu yatırım her iki firmanın da uzun süredir devam eden ilişkilerini genişletmeyi amaçlıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Bitmain CEO’su Max Hua, Core Scientific hakkında övgü dolu sözlerde bulunurken açıklamasının detaylarındaki şu ifadeler dikkat çekti:

Core Scientific, Bitcoin ağının gücü ve istikrarına önemli bir katkıda bulunuyor. Bitcoin’in tam potansiyelini gerçekleştirmeye yardımcı olmak için Core’un ekipleriyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Core Scientific’in profesyonelliği, dürüstlüğü ve barındırma müşterilerinin başarısına ve Bitcoin ağının büyümesine olan bağlılığı sektörde eşsizdir.

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Core Scientific 2022 yılının Aralık ayında 11. Bölüm iflas koruma başvurusunda bulunmuştu. Güncel verilere göre 2023 yılının ilk 8 ayında 9.755 Bitcoin üreten şirket, Kuzey Amerika’daki diğer tüm Bitcoin madencilik şirketlerinden daha fazla bir üretime ev sahipliği yaptı.

Bitmain ile sağlanan bu ortaklık kapsamında bünyesine 27 bin yeni cihaz ekleyecek olan Core Scientific, söz konusu cihazları bu yılın dördüncü çeyreğinde teslim almayı ve çalışır hale getirmeyi planlıyor. Cihazların aktif hale gelmesiyle Core Scientific’in Bitcoin üretim gücünün (hash oranı) 4,1 exahash’a ulaşması hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!