Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Kripto ‘Kralı’ Atılan İftiralar Sonrası Blockchain Fonundan İstifa Etti

Önemli bir kripto yatırımcısı ve Çin içerisindeki ilk Bitcoin kullanıcılarından olan ve ”Kripto Kralı” lakabına sahip olan Li Xiaolai, atılan iftiralar sonrası 1 milyar dolarlık Hangzhou Xiong’An Blockchain Fonundan istifa ettiğini açıkladı.

Bu istifa, bir risk sermayedarı olan Chen Weixing‘in geçtiğimiz aylarda Li’ye karşı kötü amaçlı ciddi yorumlar yapmasından sonra geldi.

Li istifasını Pazartesi akşamı kendi Weibo hesabından duyurdu ve bu kararı bu yılın Nisan ayında piyasaya sürülen devlet destekli blockchain yatırım fonunun ününü korumak için yaptığını ifade etti.

Li şunları ifade etti:

”Chen Weixing’den şahsıma yapılan iftiralar dizisi Xiong’An Blockchain Fonunun ününe negatif etki etmeye başladı… Hangzhou hükümetinin blockchain gelişimi için olan eforunun devam etmesi için, yönetici ortak olan görevimden istifa ediyorum.”

Chen bu yılın Haziran ayında Li’yi açıkça ”dolandırıcı” ve kripto para endüstrisinin ”tümörü” olarak tanımlamıştı. Kendisi daha sonra Li’nin bir grup yatırımcıya 2013 yılında yatırım fonu amacıyla toplamış olduğu 30.000 Bitcoin borçlu olduğunu ve daha sonra bunları kumarda kaybettiği için geri ödemeyemediğini belirtmişti.

Li daha sonra Chen’in her bir suçlamasına detaylı açıklama yapmıştı ancak  atışma tam olarak orada noktalanmadı. İşler daha sonra Li ve bir kaç yatırımcının yaptığı özel toplantının detayları 3 Temmuz tarihinde sosyal medyaya sızınca daha da kızıştı.

Ocak ayında yapılan 50 dakikalık konuşmada Li, endüstri içerisindeki çeşitli bireyleri ve şirketleri hedef alan açıklamalarda bulunup, Qtum‘un kurucu ortağı Shuai Chu‘ya ”propaganda uzmanı”, Binance borsasına ”hileci” platform, Softbank‘a ise Ripple‘a yatırım yaptığı için ”beyinsiz budala” ithamlarında bulunmuştu.

Chen bu ses kaydının medyaya sızmasından sonra açıklama yaptı ve Li’yi ”küfürbaz” bir yalancı olmakla suçladı. Chen daha sonra Xiong’An Blockchain Fonunun yasallığını sorguladı ve yerel hükümetin vaat ettiği gibi fonların %30’unu tahsis edip etmediği sorusunu yöneltti.

Daha sonra geçen Cuma Li kendi WeChat kanalı aracılığıyla yaptığı bir duyuruda Hangzhou yerel mahkemesinde Chen’e karşı hakaret suçlamasından  dava açtığını açıkladı. Li, Chen’in blockchain hakkında hiçbir şey bilmediğini ve sadece başkalarını karalayarak isim yaptığını da vurguladı.

Chen, Weibo üzerinden cevap verip bu davanın Li’yi mahkemeye çıkarmak için bir fırsat olduğunu ve diğer ”kurbanların” da kendisine katılmasını önerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment