Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk Kripto Para Borsası Tether – TL Alım Satım İşlemlerine Başladı!

Türkiye‘nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk, bugün resmi Twitter hesabından yaptığı bir duyuruda, USDT/TL alım satım işlemlerinin başladığını müjdeledi.


Türkiye’nin en düşük komisyon oranlarına sahip olmasıyla adından sık sık söz ettiren BtcTurk, piyasaya ilk olarak Türk lirası tabanlı Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin alım satımı ile giriş yapmıştı. Platformun bugün duyurduğu bu haber, ABD dolarına endeksli Tether satın almak isteyen Türk kullanıcılar için önem arz ediyor çünkü Tether, piyasaların düşüşe geçtiği bu günlerde çoğu kripto para yatırımcısının fonlarını aktardığı bir ‘çıkış kapısı’ olma yolunda ilerliyor.

Tether Nedir?

USDT, Omni Layer Protokolü aracılığıyla Bitcoin blockchainine damgalanmış bir kripto para varlığıdır. Her bir USDT birimi Tether Limited’ın stoklarında tutulan bir Amerikan Doları ile desteklenir ve Tether Platform aracılığıyla geri alınabilir. USDT transfer edilebilir, depolanabilir, harcanabilir. Tıpkı Bitcoinler veya diğer kripto paralar gibi kullanıcılar Tether’i işlem için kullanabilir. USDT ve diğer Tether birimlerinin yaratılış amaçları ulusal para birimlerinin aktarımını kolaylaştırmak ve kullanıcılara Bitcoin yerine ve an itibariyle pek güvenilir olmayan cüzdan ve takas denetimlerine bir alternatif sunmaktır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment