Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Başkanı Maduro, Türkiye’ye Kripto Para Çağrısında Bulundu

Venezuela‘nın Petro isimli kripto para birimini üretmesiyle piyasada çok fazla kendinden söz ettiren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye ve Venezuela’nın ikili ilişkileri geliştirmek adına kripto para kullanması çağrısında bulundu:

Maduro konu hakkında şunları belirtti:

“Kripto paramızın teminatı ülkemizde petrokimya alanındaki kaynaklarımızdan oluşuyor. Çıkardığımız sanal para birimi Petro, bir finansal araç olarak dış ticaret ve yatırım alanlarında kullanılabiliyor. Böyle bir yeni para birimi Türkiye’ye de fayda sağlayacak ve ekonomik ilişkilerimiz daha da gelişecek.”

Maduro`dan Türkiye`ye kripto para çağrısı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev başlangıcı için ülkeye gelen Maduro, bu dönemin ilişkileri geliştirmek adına bir fırsat olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansının haberine göre, yeni ve farklı bir dünyaya inandıklarına işaret eden Maduro, “Farklı  kültür ve medeniyetlerin birbirine yaklaştığı, insanların mutluluğu için  çalışılan, refah seviyesi yüksek bir dünya yaratmak mümkün Daha insani, farklı  kültür ve medeniyetlerin yakınlaştığı, insanların mutluluğu için çalışacak, daha  iyi bir dünya mümkün. Bu şu anda tüm insanlığın ortak rüyası. Biz Türkiye ile bu  hayali gerçeğe dönüştürmek istiyoruz.” diye konuştu.

”Türk Yatırıcılar Ülkede Her Alanda Çalışabilirler”

Maduro, Türk yatırımcılarının ülkede her alanında çalışabileceklerini  vurgulayarak, “Venezuela’nın sertifikalı rezervleri var. Dünyanın 4. doğalgaz  rezervine sahibiz. Petrol ve farklı alanlarda da gerçek üretim ekonomisinde  ilerleyebiliriz. Bizler gelişime açığız. Bu forum ile de Türk iş dünyasına  Venezuela hakkında yol gösterecek çok kapsamlı bir yatırım dokümanını ilk defa  sunuyoruz. Şirket şirket liste veriyoruz.” açıklamasında bulundu ve yatırımcıları ülkeye ve ülkede iş yapmaya davet etti.

Konu hakkında yeni bir açıklama da çıkardıklarını belirten Maduro, ekonomi alanında çok hızlı ve tutkulu bir ilerleme kaydettiklerini vurgulayıp şunları ifade etti:

”Eşitlik ve bağımsızlık duygusunu seviyoruz.  Tarihi anlamda önemli bir noktadayız. Geçmişten gelen bir hazinemiz var.”

”Maduro’nun Yaptığı Çağrı Bizim İçin Büyük Anlam İhtiva Ediyor”

Görüşmede bulunan DEİK Başkanı Nail Olpak da Başkan Maduro’nun yaptığı temaslar ve ziyaretler sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin ciddi anlamda arttığını ifade etti:

”Özellikle son iki yılda her düzeyden  karşılıklı temas ve fikir alışverişinin süreklilik kazandığı hükümetler arası  anlaşmaların imzalandığı ülkelerimiz arasında, geçen yıl Maduro’nun yaptığı Türk  iş insanlarına dönük çağrı da bizim için büyük anlam ihtiva ediyor. Kendisinin  öncülüğünde ikili ticaretimizin serbest hale gelmesi ve yatırımlarımızın  kolaylaştırılması için bölgede faaliyet gösteren ve göstermeyi planlayan Türk iş  insanlarının ihtiyaç duyduğu adımların daha fazla atılacağını bekliyoruz.”

“137’si ülke ve bölge bazlı  olmak üzere, 144 iş konseyimiz var. Türkiye ve Venezuela arasındaki ilişkilerin  gelişmesi amacıyla 2012 yılında kurulan Türkiye-Venezuela İş Konseyimiz de bu  amaçla ekonomik iş birliğimizi artırmak için gayret ediyor. Geçtiğimiz yıl  düzenlenen forumda da belirtilen acil gereksinim listesindeki ürünlerle ilgili  çalışmalar devam ediyor.”

Bakalım ilerleyen günlerde Petro kullanımı içeren yeni bir iş birliği görebilecek miyiz?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment