Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Madencilik Devi Bitmain, Bitcoin ve 16 Alt Koin Fiyatını Takip Eden ”Kripto Endeksini” Piyasaya Sürdü

30 Kasım tarihinde yapılan duyuruya göre, Çinli kripto para madencilik devi Bitmain, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar için piyasa hacmine göre önde olan kripto para birimlerini takibe alacak.

Bitmain Kripto Endeksi (BCI), her saniye güncellenen gerçek zamanlı spot fiyatları içerecek ve günlük referans fiyatları da yer alacak. Spot endeksi şimdilik piyasa hacmine göre en büyük 17 kripto para birimini kapsıyor.

Madencilik devi yayınladığı metodoloji tanıtımında, ürünün ”kurumsal ve bireysel yatırımcılara küresel olarak alım satımı yapılan en aktif kripto para birimleri için şeffaf, tam vaktinde, metodoloji tabanlı ve yatırım yapılabilir bir ölçüt oluşturmak için geliştirildiğini” ifade etti.

”Endeks’in tek sahibi Bitmaintech Pre. Ltd. ve yönetimi ise sadece Bitmain Index Operating Committee (BIOC) tarafından yapılıyor. BIOC, Endeks metodolojisini olabildiğince güncel ve  temsil edebilir tutmak için, düzenli olarak dışarıdaki taraflarla iletişim içerisinde olacak ve geri dönüt alacak.”

Bitmain şu sıralar tarihi açısından belki de en önemli süreçlerden birisine girmiş bulunuyor ve bu endeks de söz konusu süreç ile ilgili olabilir. Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para madencilik firması olan Bitmain, geçtiğimiz tarihlerde bir halka arz yapacağını duyurmuş ve hazırlıkları çoktan başlatmıştı. Bunun yanı sıra Bitmain’in önde gelen isimlerinden Jihan Wu da, geçtiğimiz tarihlerde yaşanan Bitcoin Cash hard fork’unun sorumlu isimlerinden birisi olarak tanınmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment