Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar ABD Tarafından Kara Listeye Alınan Bitcoin Adresine Hala Fon Göndermekte

Bu hafta içerisinde ABD Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye alınan ve yaptırım uygulanacağı belirtilen, SamSam isimli kötü amaçlı yazılımın arkasındaki kişilerle ilişkisi olduğu belirtilen iki Bitcoin adresi, söz konusu yaptırım kararından sonra hala işlem almaya devam ediyor.

Yaptırım uygulanan ve kara listeye alınan kişilerin isimleri sırasıyla Ali Khorashadizadeh ve  Mohammad Ghorbaniyan olurken, ABD bu kişilerin İran’a yapılan yaptırımlar düşürülse bile, ABD ile ilgili hiçbir işe dahil edilmeyeceğini vurguladı. Dünyanın süper güçlerinden birisi olarak görülen Amerika Birleşik Devletleri bile, herhangi bir Bitcoin adresine gelen işlemleri engelleme veya bunları iptal etme gücüne sahip değil. ABD’nin yapabileceği en sert hamle, bu adrese fon gönderen kişileri tespit etmeye çalışıp, onların ABD ile olan ilişkilerini askıya almak olabilir ki görünüşe göre insanlar bu yaptırımdan pek korkmuş gözükmüyor çünkü adreslere hala işlem yapılmakta.

Adreslerden birisine gönderilen ancak henüz onaylanmamış bir işlemde ise, ABD ile dalga geçercesine şu ifade yer almakta:

”ABD Hükümeti Bitcoin adreslerini yasaklayamaz.”

OFAC tarafından konulan yaptırımların delinmesi, işlem başına 250.000 dolara kadar maddi cezaya ve hapis cezasına bile yol açabilir. ABD, kripto para ve Bitcoin piyasasının ciddi bir payına sahip olsa da, bütün işlemlerin ABD vatandaşlarından veya ABD içerisinde yaşayan kişilerden kaynaklandığını söylemek doğru değil ve söz konusu işlemlerin ABD ile ilişkisi olmayan kişiler tarafından yapılmış olması muhtemel.

ABD’nin yaptığı bu hamle, söz konusu adreslere yapılan işlemlerde ciddi bir artış bile yaşatabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment