Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Madencilik Devi Canaan’ın IPO’su, Çaresiz Bir Hamle Mi?

Dünyanın en büyük ikinci kripto para madencilik donanımı üreticisi olarak görülen Canaan Creative, geçtiğimiz günlerde 400 milyon dolarlık bir IPO başvurusu yapacak spekülasyonu üzerine resmen başvurusunu ABD’nin finansal regülatörüne iletti ve süreç başladı.

Canaan, Bitmain’i Tetikledi

Kripto para piyasası için volatilite oldukça normal bir fenomen olarak görülse de, geleneksel borsa dünyasında bu durum pek hoş karşılanmayabilir. Nasdaq üzerinde hisse senetlerini listelemek için böyle bir yola giren Canaan, rakibi Bİtmain’in de hemen benzer bir hamle atmasına sebep oldu.

Elde edilen verilere göre Canaan’ın 2019 yılının başından Eylül ayına kadar olan kazancı 137 milyon dolar seviyesinde bu gerçekten ciddi anlamda düşüş yaşamış durumda. Uzmanlar, Canaan’ın bütün borçlarından kurtulmak için son tercih olarak IPO’ya başvurduğunu vurgulamakta ve ünlü Bitcoin madencilik donanım üreticisi gerçekten sıkıntılı bir durumda olabilir.

Buna ek olarak küçük bir Çin firması olan Canaan’ın ABD içerisindeki bu başvurusu, hiç beklenmeyen sonuçlar da doğurabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment