Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Merkez Bankası Blockchain Analisti Arıyor!

Kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam ederken, birçok ülke de geride kalmamak için hazırlıklara hız verdi.

Çin’in kendi dijital para birimini üretmesine aylar kala yeni bir gelişme haberi Fransa’dan geldi. Fransa Merkez Bankası yayınladığı iş ilanında bankanın dijital para birimlerine uygulanacak program konusunda yardımcı olması için bir blockchain analisti aradığı vurgulandı.

16 Ekim tarihinde yayınlanan iş gönderisinde, kripto para ekonomisi, oyun teorisi ve özel veya açık blockchain ağları konusunda tecrübesi olan bir uzman aranmakta olduğu belirtiliyor. Banka bunun yanı sıra blockchain teknolojisinin önemli bankacılık işlevlerine uygulanabilmesi üzerine çalışacak bir geliştirici de aramaya başladı.

İlanda ilgili blockchain analisti için Quorum, Hyperledger veya Corda gibi blockchain ağları örnek gösterildi. Halka açık blockchain ağları içinse Bitcoin ve Ethereum blockchain ağları öne çıkarıldı.

Fransa da birçok ülke gibi kripto paralar yerine blockchain teknolojisine odaklanan bir tavra sahip ve bu tavır en son hamlesinde de görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment