Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Milyarderin Bitcoin Madencisi ile Nvdia’dan İş Birliği: Asya’da İlk Olacak!

Çinli ünlü milyarder Jihan Wu’nun sahibi olduğu Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Bitdeer, Asya’da ilk olan yapay zeka bulut hizmetleri için NVIDIA ile çalışıyor.

Madencilik şirketi Bitdeer Asya merkezli bulut hizmetleri NVIDIA desteğiyle bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, NVIDIA’nın NVIDIA DGX SuperPOD sistemleri üzerinde çalışacak Bitdeer AI Cloud’u piyasaya sürme planlarına yer verildi.

Söz konusu sistem yapay zeka, geniş dil modeli ve makine öğrenimi gibi kapsamlı fonksiyonlara sahip olacak.

Şirket, bulut sektöründeki 2022 yılında %32’den fazla büyüdüğünü belirtirken bu büyüme karşısında harekete geçme kararı aldıklarına yer verdi. Özellikle çevrimiçi oyun, canlı yayın ve sosyal medya endüstrileri artan talebin göstergeleri olarak sıralandı.

Bitdeer CEO’su Linghui Kong konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Asya’da yapay zeka ve büyük dil modeli gelişmelerinin bir sonraki çağına zemin hazırlamak için NVIDIA ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. NVIDIA İş Ortakları Ağı’nın “Tercih Edilen” üyesi olmak, teknolojik yetkinliğimizi ve pazar erişimimizi doğruluyor. Asya’daki işletmelerin yenilik yapmasını, büyümesini ve gelişmesini sağlamak için NVIDIA ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!