Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alchemy Pay’in Türkiye Bağlılığı Ahbap Tarafından Tescillendi: Kötü Gün Dostu

İtibari-kripto ödeme hizmetleri sağlayıcısı Alchemy Pay’in Şubat ayında Türkiye’nin doğusunu etkileyen yıkıcı deprem sırasında gösterdiği gayret ve çabalar ile ülkemize olan bağlılığı Ahbap Derneği tarafından tescilledi.

Ülkemizi derinden etkileyen ve yasa boğan depremin ardından kripto para sektöründe acil olarak harekete geçen isimlerin başını çeken Alchemy Pay, Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşlarından Ahbap Derneği aracılığıyla Türk halkının zor zamanında yaralarını sarmak için yanında oldu.

Büyük bir duyarlılık ve sorumluluk örneği gösteren Alchemy Pay, sağladığı destek ve yardımlara ithafen Ahbap Derneği ekibince resmi bağış sertifikası ile onurlandırıldı. 

Alchemy Pay ilk andan beri yardım ve desteğini esirgemedi

Alchemy Pay, depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve etkilenen bölgelerin yeniden inşa ve yapılanma süreçleri için Türkiye genelinde 7 ilde bulunan depoları ile yardımların ulaştırılmasında önemli bir rol oynayan Ahbap Derneği’ne yaklaşık 430.000 Türk Lirası değerinde 1 Bitcoin (BTC) bağışta bulunmuştu. 

Yeni yayınladığı Şubat ayı denetim raporunda yer alan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (Türmob) tarafınca  tutulan harcama kayıtlarına göre Alchemy Pay, Ahbap Derneği’ne kayıtlı banka hesaplarına ulaşan toplam 409 milyon 162 bin Türk Lirası bağışın bir parçası oldu. 

Alchemy Pay, yardım ve desteklerinin resmi teyidi ve bir nişanesi olarak Ahbap Derneği tarafından bağış sertifikası ile ödüllendirildi.

Alchemy Pay ayrıca yardım ve desteklerini sunduğu rampa hizmetleri ile genişleterek bir adım daha ileri taşıdı ve kripto para bağışlarının önünü açtı. On-off rampa ödeme hizmetlerini hayır ve yardım kuruluşlarına ücretsiz olarak sunan Alchemy Pay, kripto para bağışlarını kolaylaştırdı ve güvenli bir itibari-kripto geçiş süreci sundu.

Alchemy Pay’in ülkemize katkıları maddi boyutla da sınırlı kalmadı. Depremden hemen sonra Türk müşterilerine ve ortaklarına her anlamda destek vermeye hazır olduğunu açık bir şekilde beyan eden eden Alchemy Pay, iletişim kanallarını açık bırakarak ülkemizden manevi desteğini de esirgemedi.

Kriz anlarında çözüm kripto paralar

Alchemy Pay, meydana gelen afetlerin ardından bankacılık hizmetlerinin gecikebileceğini ve mali desteğe ihtiyaç duyan mağdurların zorluklarla karşılaşabileceğini düşünüyor.

Deprem gibi durumlarda maddi yardım sağlamak için kripto paraların giderek daha hayati bir rol üstlendiğinin farkında olan Alchemy Pay, itibari para birimleri ile kripto para birimleri arasındaki bağlantıyı daha da geliştirmeye odaklanıyor. 

İdeolojisi doğrultusunda Haziran ayında banka transferleri yoluyla Türk Lirası ile kripto para satın alma özelliğini tanıttan küresel bir itibari-kripto ödeme ağ geçidi olan Alchemy Pay, ayrıca yakın zamanda VakıfBank ve Ziraat Bankası aracılığıyla banka transferlerini başlattı ve bu sayede itibari paradan kriptoya işlemler için çok daha düşük ücretler ve daha yüksek başarı oranları sağladı. Alchemy Pay, Türkiye’de halihazırda Visa, Mastercard, Discover Card, Diners Club Card, Apple Pay ve Google Pay ödemelerini destekliyor.

Alchemy Pay, tüm katkılarının yanı sıra yerel pazar stratejisinde Türkiye’yi önemli bir konumda tutuyor ve yaşanan afet sonrası hala çalışmaları yakından takip ediyor. Bu hafta gerçekleşen Binance Blockchain Week‘te rampa ürününü görücüye çıkaran Alchemy Pay, kendi Türk yerel pazarlama ekibini kurarak Türkiye pazarındaki etkisini aktif olarak genişletmeye başladı.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!