Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomistten Bitcoin İçin Çöküş Uyarısı: Alacak Kimse Olmayacak!

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, kripto paralar için “market crash” sinyali olabilecek gelişmeyi açıkladı.

Kripto para karşıtı söylemlerle sık sık gündeme gelen Peter Schiff, Bitcoin ve altcoinler için bir market çöküşü senaryosu çizdi. Schiff 9 Kasım tarihli paylaşımında, şu anda kripto para piyasasında yaşanan yükselişin spot Bitcoin ETF onayı beklentisinin satın alınmasından kaynaklandığını belirtti.

ABD tarafından spot Bitcoin ETF onayının verilmesinin ardından piyasanın genelinde büyük bir çöküş yaşanacağını belirten deneyimli isim, herkesi buna hazır olmaya davet etti.

Büyük bir satış dalgası gelecek

Ünlü ekonomist ETF onayının ardından ciddi bir satış dalgası geleceğini öne sürdü. Schiff ETF onayı gelene kadar tüm spekülatörlerin çoktan yerini almış olacağını ve onaydan sonraki kar satışlarının karşısında yeteri kadar alıcı olmayacağını belirtti. Bu senaryonun kaçınılmaz bir düşüşü beraberinde getireceğini savundu.

Schfiff açıklamasının satır araların şu ifadelere yer verdi:

Spekülatörler yeni bir Bitcoin ETF ön koşusunu sürdürürken Bitcoin 38 bin dolara yaklaşıyor. Ancak ETF piyasaya sürüldüğünde tüm spekülatörler zaten satın almış olacak. Yani bu alıcılar kar elde etmek için satış yaptığında, ETF’i satın alacak pek kimse kalmayacak. Market çöküşüne hazır olun.

Halen daha ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) inceleme sürecinde olan spot Bitcoin ETF’lerinin Ocak 2024 tarihine kadar onaylanma ihtimalinin %90 olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!