Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Telekomünikasyon Devleri Blockchain Araştırma Grubu Oluşturuyor

Yerel medya ajansı olan Fintech News’in bildirdiğine göre Çin’in üç büyük telekom operatörü geçtiğimiz günlerde bir toplantı düzenledi ve düzenlenen toplantı sonucunda bir blockchain araştırma grubu oluşturma kararı aldı.

China Mobile, China Unicom ve China Telecom‘un oluşturacağı bu araştırma grubunda, Huawei, Union Mobile ve Financial Technology (UMF) gibi sekiz şirketten toplam 20 uzman yer alacak.

Adı açıklanmayan bir China Mobile yetkilisi, araştırma grubunun kurulma amacı hakkında şu sözleri söyledi:

“Öncelikli hedefimiz blockchain teknolojisi alanında yeni şeyleri keşfetmek için güvenilir bir blockchain uygulama takımı oluşturmak.”

Telekom grupları, yerel endüstri katılımcıları ile birlikte hareket ederek blockchain dijital varlıkları, telekomünikasyon varlıkları ve yeni nesil telekomünikasyon ağı alanında yeni uygulama anlayışını artırmaya çalışacak.

Çin, blockchainin küresel telekomünikasyon endüstrisi için potansiyel değerinin altını çizerek bu ayın başlarında 2023 yılına kadar bu alana 1 milyar dolara kadar katkıda bulunabileceklerini söylemişti.

Bu yeni araştırma grubu hareketi ile birlikte Çin, 2019 yılı sonuna kadar iç piyasayı yönetecek evrensel standartların önündeki blockchain araştırmasına yönelik koordineli yaklaşımını sürdürecek.

Çin aynı zamanda blockchain ve IoT (nesnelerin interneti – internet of things) hakkında uluslararası bir araştırma grubuna da öncülük edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment