Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Bitcoin ‘Ayısı’ Boris Schlossberg, Mevcut Yükselişin Devam Edeceğini Düşünüyor

Bitcoin fiyatı şu an pozitif momentumun rüzgarına kapıldı gidiyor. Bu momentumun ne kadar süre dümende kalabileceği ise herkesin merak ettiği ve endişelendiği bir konu. BK Asset Management‘in Boris Schlossberg‘i çok şaşırtıcı bir şekilde bu konuda pozitif düşüncelere sahip. Boris, Bitcoin konusunda en kötümser olarak niteleyebileceğimiz kişilerden birisi olarak tanınırken, şu an bu ivmenin bir süre devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

Schlossberg Kalıcı Bir Ayı Değil

Bir çok finansal uzman Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini pek sevmiyor. Boris Schlossberg de bu konuda bir istisna değil. Kendisi Bitcoin ve Bitcoin’in uzun vadeli başarısı hakkında hep kötümser yorumlarda bulundu. 2013 tarihinde attığı gönderilerinden birisinde, bu endüstriye olan güven eksikliğini ve Bitcoin’in zararlı olduğunu açıkça dile getirmişti.


Özellikle bu konu hususunda, kendisi şu an Bitcoin fiyat yükselişini yakından takip etmekte. Son günlerde yaşanan ciddi kazançlar Bitcoin’in değerini 8.000 doların üzerine kadar çıkardı. Bitcoin şu an çoğu spekülatörün tahmin edemediği bir noktada. Ancak 2018 yılında Mayıs ayından önce görülen herhangi bir artışta, bundan kısa bir süre sonra aynı oranda düşüş de görülmüştü. Bütün bunlara rağmen Boris şuan yaşanan ivmenin diğerlerinden farklı olabileceğini düşünmekte.

Btcoin fiyatı son bir kaç aydır kendini toparlama sürecindeydi. Böyle bir ayı piyasası baskısı tabii ki sonsuza kadar süremezdi ve sonunda bitti. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız tek bir pozitif ivme Bitcoin’in değerini gün içerisinde %10 üzerinde arttırmıştı. Teknik analizlerde de kilit direnç noktalarının bu süreç boyunca aşıldığı görülmekteydi. Bu bile tek başına gelecekte bizi yine yeşil günlerin beklediğine delalet eder.

Boğa Piyasasını Sürdürebilmek

Diğer umut vaat eden faktörlerin arasında ciddi bir piyasa fiyatı direnci olmaması yer alıyor. Şu an 8.000 dolar altındaki herhangi bir seviyenin korunması çok kolay gözükmekte. Schlossberg BTC değerinin pek bir sıkıntı olmadan 8.000 dolar üzerinde tutunabileceğini doğrulamakta. BTC şuan 8.000 doları aşmış olsa da, bir aşağı bir yukarı dalgalanma yaşamakta ve tam olarak tutunamadı. Basın saatine göre BTC’nin birim fiyatı 7978 dolar civarında.

Kurumsal yatırımcılar da Bitcoin’e artan bir ilgi göstermekte. BlackRock CEO’su iddiaları kabul doğrulamasa da, piyasada bu devasa firmanın gelecekte kripto para dünyasına giriş yapmayı planladığı haberleri gezinmekte. Steve Cohen yakın zamanda kripto para birimlerine yaptığı yatırımları duyurmuştu. Bu gelişmelerin hepsi teknik analizlerden daha fazla etkili olmuşa benziyor. Görünüşe göre kripto para sektörünün tamamına taze sermaye giriş yaptı.

Ancak bu süreçte bizim için en önemli olan şey meşruluk kazanabilmek.  Yasal düzenlemeler bu konuda kilit noktada yer alıyor. Blockchain finansal endüstri içerisinde yaygın bir şekilde kullanımı da daha fazla kripto para kabulünü kolaylaştırır. Yapbozun parçaları yavaş yavaş birleşmekte, bakalım ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment