Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Yatırımcı’dan OKCoin Borsasına Dava: Sebep, Bitcoin Cash Air Drop’unun Engellenmesi

Çinli bir kripto para yatırımcısı, geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve sonucunda 38 Bitcoin Cash alacağı air drop’a ‘çomak soktuğu’ gerekçesi ile ünlü kripto para borsası OKCoin’i dava etti.

Olayın Ağustos 2017’de gerçekleştiğini ve sürecin çözülmesi için müşteri hizmetleri ile iletişime geçtiğini belirten yatırımcı, teknik bir aksaklık gibi duran durum karşısında firma yetkililerinin hiçbir şey yapmadığını ve daha sonra Air Drop’tan gelenleri almak için belirlenen zamanın geçtiğini kendisine ilettiklerini belirtti.

Böylesi bir şeyin olmadığını ve uydurma olduğunu ifade eden yatırımcı, özellikle de OkCoin’in BCH duyurusunu o dönemler takip ettiğini ifade etti. Hiçbir duyuruda bu tarz bir son tarih olmadığının altını çizen yatırımcı, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Şu anki değer ile ortalama 25 bin dolar olan parasını isteyen yatırımcının bu hamlesinin borsayı çok ciddi bir baskı altına alacağı tahmin ediliyor. Yatırımcı ayrıca o dönem çok  yüksek olan BCH fiyatlarından faydalanamadığı gerekçesi ile de OKCoin’i dava etmiş durumda.

Borsanın davranışının kabul edilemez olduğunu belirten yatırımcı, bu durum karşısında son çare olarak hakkını mahkeme salonlarında aradığını ifade etti.

Başta Coinbase olmak üzere birçok borsa da daha önce bu tarz sorunlar yaşamıştı. Örneğin Coinbase içeriden BCH trading’i yapıldığı gerekçesi ile soruşturulmuş ancak borsa bundan aklanmıştı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment