Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Borsası UPBit Denetimi Başarıyla Geçti – Müşterilerin Paralarını Ödeyebileceklerini Kanıtladı

Yoojin Muhasebe Firmasının yayınladığı bir rapora göre, son zamanlarda adı sık sık fiyat manipülasyonu ile birlikte anılan Güney Kore menşeli kripto para borsası UPBit, yapılan denetimleri başarıyla geçti. Rapora göre UPBit’in nakit oranı %127 iken, rezerv oranı da %103 seviyesinde yer almakta.

UPBit bu denetimi, Mayıs ayında yetkililerin firmaya baskın yapıp sunucularına el koyması sonucu kendi kendin istemişti. Çeşitli haber siteleri söz konusu kripto para borsasının fiyat manipülasyonu, sahtekarca mali tablo hazırlama ve borcunu ödeyememe  konularında bir kaç kere baskına uğradığını haber yapmıştı.

”Müşterilerimiz Ne Zaman İsterse O Zaman Ödemeye Hazırız”

Yerel bir haber kaynağının söz konusu olay hakkındaki paragrafı ise şu şekilde:

”2018’in başlarından beri UPBit, kendi çoklu imzaya sahip cüzdanları ve depolanmış fonlarının görüntüsünü paylaşmıştı. Seul içerisinde yer alan en büyük muhasebe ve denetim firmalarından birisi olan Yoojing, UPBit’in cüzdanlarında yer alan kripto para miktarlarının, UPBit platformundaki fonlar ile tutarlı olduğunu onayladı.”

Dunamu (UPBit’in sahibi olan firma)  firmasının CEO’su Lee Seok-woo, denetimin başarılı geçtiği haberine şu yorumda bulundu:

”Müşterilerimize ödemek zorunda olduğumuzdan daha fazla miktarda kripto para ve nakit rezervlerine sahibiz. Bu durum müşterilerimiz ne zaman isterse onlara ödeme yapabileceğimizi göstermektedir.”

Güney Kore hükümeti bu konu hakkında şimdiye kadar herhangi bir yorumda bulunmadı.

Bu başarılı denetim, Güney Kore kripto para borsası endüstrisi için rahatlatıcı bir haber oldu. Güney Kore piyasası 2017 yılından beri ciddi sıkıntılar çekmekteydi. Günümüzde aktif olmayan Youbit isimli borsa sert bir hacklenme olayı sonrası iflas etmişti.

Bunun yanı sıra Bithumb borsası da Temmuz ayında 30 milyon dolarlık bir saldırıya uğramıştı ve yeni müşteri üyeliklerini askıya almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment