Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle ABD Bankacılık Lisansı Almak İçin Başvuruda Bulundu

Dün bir çok haber sitesinde Revolut’un ABD Bankacılık lisansına başvurduğu haberleri yayınlanmıştı.

Bugün ise sıra Goldman Sachs destekli kripto para borsası olan Circle‘da. Görünüşe göre Circle dünyanın en çok denetlemeye sahip ana akım bankacılık sektörüne bir bakmak istiyor. Buna ek olarak Circle aracı şirket olarak kayıt yaptırmak için SEC‘e de başvuracak ve bu sebeple SEC’in menkul kıymet olarak sınıflandırdığı tokenleri alıp satabilme yetkisine sahip olacak.

Circle CEO’su Jeremy Allaire konu hakkında şunları ifade etti:

”Federal Rezerv içerisinde rezerv tutarak, herhangi bir aracı olmadan merkezi bankacılık sistemine erişim sağlayarak, bu ağlar sayesinde farklı piyasalardaki farklı bankalar ile direkt olarak iletişime geçerek, sağladığımız hizmetin verimliliğini arttırabilir ve masrafları azaltabiliriz.”

Bu hareket, eğer başarılabilirse, ABD içerisinde türünün ilk örneği olacak. Aslında bu gelişme Circle’ın hizmetlerini genişletme ve geliştirme projesinin bir parçası konumunda. Sadece bu yılın Şubat ayında bile Poloniex borsasına 400 milyon dolar ödeme yaparak hizmet verdiği kripto para sayısını arttırmak istemişti.  Ve  sadece E Serisi fonlama yapmalarına rağmen 100 milyon doların üzerinde fon topladılar. Fon toplama etkinliği Bitmain tarafından yönetildi ancak içerisinde Accel, General Catalyst, Digital Currency Group, IDG, Pantera, Tusk Ventures, Blockchain Capital ve Breyer gibi firmalar da vardı.

Circle ABD içerisinde böyle bir onay için başvuru yapan son firma oldu. Önceden adı geçen Revolut ise şimdiden konuşmalarına başladı. Bu konuda gelecek herhngi bir yeşil ışık çığ gibi bir şeye sebebiyet verebilir ve bir sürü büyük firma aynı yolu takip etmeye başlayabilir.

Bakalım ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment