Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle CEO’su Jeremy Allaire’den Çin’e CBDC Yerine Stablecoin Önerisi

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından Circle (USDC) CEO’su Jeremy Allaire, Çin’in merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) yerine stablecoinlere odaklanması gerektiğini dile getirdi.

Circle CEO’su Jeremy Allaire 11 Temmuz tarihinde South China Morning Post’ta (SCMP) yayınlanan  bir röportajda, Pekin hükümetinin Çin Yuan’ını (CNY) küreselleştirme hedefi kapsamında eCNY gibi CBDC projeleri yerine CNY temelli stablecoin planlarını değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Eğer Çin hükümeti ileride yuanın dünya çapındaki ticarette daha serbestçe kullanılmasını istiyorsa bu işi merkez bankası dijital para birimlerinden çok stablecoinlerle başarabilir.

Bu noktada stablecoinlerin CBDC’lere göre teknolojik açıdan daha avantajlı olduğunu belirten Allaire, her iki ürünün de tamamlayıcı rolleri olduğunu dile getirdi. CEO yine de CBDC çalışmaları ile özel şirketler tarafından çıkarılan stablecoinler arasındaki fark hakkında şu ifadeleri kullandı:

Merkez bankaları yenilenerek dağıtık defter teknolojisine geçmek için kendi sistemlerini yükseltiyorlarsa bu harika. Bu durumun birçok faydası olacaktır ancak bunu özel sektörün halka açık internette inovasyon için yaptığı işten oldukça farklı görüyorum.

Çin, yakın zamanda Hong Kong’da kripto para ekosisteminin gelişmesi için pek çok dolaylı destekte bulundu. Öte yandan Pekin hükümeti ise Çin genelinde kripto karşıtı tutumunu sürdürmeye devam ediyor.

Çin’de CNY temelli stablecoin ihraç eden True Reserve’in ekibi geçtiğimiz mayıs ayında ülkenin kolluk kuvvetleri tarafından göz altına alınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!