Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle CEO’su ”Piyasaların Binlerce Tokene Sahip Olacağına İnanıyor”

Boston Massachusetts menşeli fintech firması Circle Internet Financial Ltd., yakın zamanda bir fon toplama platformu olan SeedInvest‘i satın aldı. Firmanın böyle bir satın alma yapmasının arkasındaki sebep ise, startup firmalarının kripto para birimleri ile fon toplayabilmelerini daha fazla kolaylaştırmak. Circle CEO’su ve kurucu ortağı Jeremy Allaire, söz konusu satın almanın, ”her şeyin tokenleştirilmiş halinin olacağı” gelecekteki ekonomide finansal hizmetler sağlayabilmesinin önünü açacak.

Manhattan, New York sınırlarında yapılan Token Academy konferansında konuşan Allaire, CNBC kaynağına şunları aktardı:

”Eninde sonunda bu piyasalar bu varlıklardan yüz binlerce olmasa bile, on binlercesine sahip olacak ve bu yüzden sıradaki hamle lisansı bir broker dealer satın almaktı.”

Ki zaten sırf bu sebepten ötürü Circle, SeedInvest’i satın aldı.

Allaire, SeedInvest’in fon toplama sürecinin veya yönteminin, kripto para birimleri ile ilgili firmaların ilk dijital para arzı yöntemi ile para toplama yönteminin bir ”kuzeni” olduğunu belirtti.

SeedInvest’in internet tabanlı portalı, startup firmalarını potansiyel yatırımcılar ile bir araya getiriyor ki bu teknoloji artık Circle tarafından kullanılacak. Circle bunun yanı sıra SeedInvest’in sahip olduğu broker – dealer lisansına da sahip oldu ve bu sayede işlemlerini bir tık öteye taşıyabilecek. Circle ve SeedInvest’in iş anlaşması henüz onaylanmadı ve hala SEC tarafından değerlendirme aşamasında.

Yine de, SEC tarafından satın almaya onay verileceğine kesin gözüyle bakılmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment