Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Tron’un Milyar Dolarlık Merak Konusu Ortağı, ”Çin’in Google’ı” Baidu!

İddialara göre kripto para birimi projesi TRON, Çin’in en büyük İnternet hizmet sağlayıcısı Baidu ile ortaklık imzaladı. Kripto para piyasası haber sitesi Coinness söz konusu iddiayı 12 Ekim tarihinde bir tweet ile yapıp, Tron ekibinin içerisinden birinin verdiği bilgiyi kanıt olarak gösterdi.


Basın saatine göre ne TRON platformundan ne de Baidu’dan konu hakkında herhangi bir resmi açıklama, onay veye ret gelmedi ancak kripto para piyasalarındaki bu tarz haberler genellikle bir kaç gün sonra doğruluğunu ispat ediyor.

Coinness ortaklık hakkındaki detaylara çok girmeden, Tron ve Çin’in internet devi Baidu arasındaki ortaklığın ”önümüzdeki hafta” bulut depolama hizmeti Baidu Cloud tarafından yapılacağını duyurdu.

Coinness attığı tweet ile Tron platformundan birisinin özel bir görüşmede ortaklığı doğruladığını belirtse de, Tron veya Justin Sun tarafından herhangi bir açıklama da yapılmadı.

Tron’un CEO’su Justin Sun yakın zamanda Twitter üzerinden attığı bir gönderi ile ortaklığın ”onlarca milyar dolarlık” değere sahip bir ”endüstri devi” ile olacağını ifade etmişti.

Tron’un merak edilen gizemli ortağı, TRX’in bugün içerisinde %9’a kadar yükselmesinin arkasındaki temel neden olarak gözükmekte. Bir çok analist ve piyasa uzmanı söz konusu endüstri devinin Alibaba olabileceği üzerinde dursa da, Çin’in e-ticaret devinin piyasa değeri Justin Sun’ın kriterlerine uymuyor çünkü firmanın değeri ”yüz milyarlarca dolar” seviyelerinde gezinmekte.

Tron bu yeni gelişmeden önce de bir satın alma ve ortaklık duyurusunda bulunmuş ve dünyanın en ünlü paylaşım platformlarından birisi olan BitTorrent’i bünyesine katmıştı. İki firmanın ortaklaşa ürettiği ”Atlas Projesi”, BitTorrent kullanıcılarının torrent dosyaları seedleyerek TRX tokeni kazanmasını sağlayacak.

Baidu da özellikle 26 Eylül tarihinde yayınladığı Baidu Blockchain Whitepaper V1.0 ile, teknik olarak kripto para ve blockchain sistemine giriş yaptı.

Tron basın saatine göre CoinMarketCap verileri ışığında dünyanın en büyük on birinci kripto para birimi olsa da, Baidu haberinin doğru olması durumunda bir süredir geçmek için uğraştığı Monero‘yu geçip, TOP 10 içerisinde kendisine yer bulabilir. TRX basın saatine göre %1.78 artış ile 0,0235 dolardan işlem görmekte ve 1.546 milyar dolarlık piyasa hacmine sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment