Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle CEO’su USD Coin (USDC) Hakkında Çıkan Söylentileri Yalanladı

Circle’ın kurucusu ve CEO’su Jeremy Allaire, şirketin ihraççısı olduğu stablecoin USD Coin’in (USDC) olası bir çöküşün eşiğinde olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.

CEO Jeremy Allaire, 2 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda dolar sabitli stablecoin USDC’nin kripto para piyasasında yaşanan düşüş ortasında sıkıntılı günler geçirdiği ve çöküşün eşiğinde olduğu yönündeki söylentileri ele alarak açıklamalarda bulundu ve konuyla ilgili blog yazılarına yer verdi.

CEO’nun paylaştığı blog yazılarından “Nasıl istikrarlı olunur” başlıklı olanında, USDC’nin nasıl tamamen desteklendiği, rezervleri ve prosedürleri hakkında bilgilerin yanı sıra şu ifadeler yer aldı:

USDC, her zaman ABD doları cinsinden varlıkların eşdeğer değeriyle desteklenmiştir; USDC rezervleri, BlackRock ve Bank of New York Mellon dahil olmak üzere önde gelen ABD finans kurumlarının yönetimi ve gözetiminde tutulmaktadır.

Allaire, yaptığı açıklamada geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasında yaşananlar göz önüne alındığında bazı kullanıcıların endişelerinin anlaşılabilir olduğunu söyledi.

Kriptodaki dolandırıcıların geçmişi göz önüne alındığında, bazı kullanıcıların neden paranoyak oldukları anlaşılabilir. Kendimizi her zaman bizim için mümkün olan en yüksek standartlarda tutmaya çalıştık. Bu, düzenleyiciler, üst düzey güvence firmaları ve önde gelen FI’lar (finansal kurumlar) ile çalışmamızı sağladı.

Circle CEO’su ayrıca şirketin “finansal olarak şimdiye kadar bulunduğu en güçlü konumda” olduğunu ve “şeffaflıklarını artırmaya devam edeceklerini” belirtti.

CoinGecko verilerine göre USD Coin’in (USDC)  dolaşımda toplam 55.890.996.417 arzı bulunuyor ve sahip olduğu piyasa değeri ile stablecoinler arasında Tether’in (USDT) ardından ikinci sırada yer alıyor.

Circle, kısa bir süre önce kripto ve geleneksel finansal hizmetler arasında köprü oluşturmak için ABD’den tamamen ayrılmış, euro sabitli stablecoin EURO Coin’i (EUROC) piyasaya sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!