Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Madencileri Cihazlarını Kapatıyor: Hash Oranında Büyük Düşüş

Ethereum (ETH) ortalama işlem ücreti, 2020’den bu yana en düşük seviye olan 0,20 dolara düştü. Ayrıca Ethereum Hashrate’i tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) yaklaşık %20 düşüş göstererek 811 TH/S seviyelerine geriledi.

Ocak 2021 ile Mayıs 2022 tarihleri arasında, Ethereum ağının gerektirdiği ortalama gaz ücreti 40 dolar civarında seyrediyordu ve 1 Mayıs 2022 tarihinde, 196,638 dolar ile en yüksek ortalama günlük işlem maliyeti kaydedildi. Fakat kripto piyasalarında yaşanan fiyat düşüşü, yaklaşan Ethereum 2.0 birleşmesi ve ağ üzerindeki işlem talebinin azalması, geçtiğimiz günlerde Ethereum işlem ücretini son 2 yılın en düşük seviyesi olan 0,20 dolara kadar geriletti.

Cumartesi günü günlük NFT satışlarının da bir yılın en düşük seviyelerine düştüğünü ortaya çıkardı. NFT ekosistemi, haziran ayında yılın en kötü performansını kaydetti, toplam günlük satış sayısı yaklaşık 19.000’e düştü ve tahmini değeri 13.8 milyon dolar oldu.

Düşük işlem ücretleri ve yaklaşan Ethereum Merge güncellemesi karlılık payını azaltıyor ve madencileri cihazlarını kapatmaya zorluyor. Ethereum Hashrate’i yaklaşık %20’lik bir düşüş ile 811 TH/S seviyelerine geriledi.

Ethereum Merge güncellemesi nedir ve neden madencileri etkiliyor?

Ethereum Blockchain ağı halihazırda Bitcoin’de olduğu gibi Proof of Work konsensüs yapısına sahiptir. Ancak bu konsensüs yapısı, her ne kadar çok güçlü bir savunma ve kararlılık sunsa da, günümüzde pek verimli bir yöntem olarak görülmemekte. Bu yüzden hem işlem ücretlerini azaltmak, hem de işlem verimliliğini attırmak adına Ethereum Foundation ağı Proof of Stake mekanizmasına taşımaya çalışmaktadır. Bu noktada ise “Ethereum Merge” Ethereum’un ana ağı ile işaret proof of stake sistemi arasındaki yaklaşan birleşmeyi ifade etmektedir. ‘Merge’, hisse kanıtı (PoS) mekanizması lehine Ethereum için iş kanıtının (PoW) sonunu ifade etmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!