Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle, USDC Ekosistemini 100 Ortağa Kadar Genişletti!

Goldman Sachs tarafından fonlanan Circle, bugün yaptığı açıklamada üç yeni şiretin daha USD Coin (USDC) destekleyeceğini duyurdu. Söz konusu kripto para birimi ABD dolarına endeksli bir stabil koin konumunda ve stabil koin piyasasındaki rekabeti kızıştıranlardan da birisi olarak biliniyor. Yeni eklenen ortaklar ile birlikte USDC destekleyen kripto para borsalarının, cüzdanların, platformların, uygulamaların ve hizmet sağlayıcılarının sayısı 100’ü geçmiş oldu.

Blockchain üzerinden menkul kıymetleri tokenleştirmeyi amaçlayan Securitize firması, kripto para ödeme firması DizPay ve bir eşler arası ağ sağlayıcısı Nitrogen firmaları USDC’ye destek verdiğini açıklayan en güncel isimler oldu. USDC listeleyen kripto para borsaları arasında Coinbase gibi dünyaca ünlü platformlar da yer almakta.

Circle bu ayın başlarında bu ayın başlarında USDC’nin sirkülasyonda olan miktarı kadar dolar rezervlerinin olduğunu kanıtlayan üçüncü denetim raporunu yayınlamıştı. Tether, dünyanın en popüler stabil kripto para birimi olsa da, söz konusu denetim raporları ve şeffaf olmamak yüzünden tahtında ciddi sallantılar ile karşılaşmıştı.

İlk olarak geçtiğimiz yıl içerisinde Paradise Belgelerinin açıklanması sonrası Bitfinex kripto para borsası ile sahibi aynı olduğu anlaşılan Tether, zaten fazla olan eleştirilerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Daha sonra piyasanın çöküşe geçmesi ile iyice zor günler yaşamaya başlayan Tether’in bu zorluğundan faydalanmak isteyen birçok yeni stabil koin piyasaya çıktı ki USDC de bunlardan birisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment