Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Hedge Fonlarında Durum Ne?

Kripto para serbest yatırım fonları ile ilgili olarak yeni bir araştırma yayınladı. Bu fonların artık iyiden iyiye bir VC gibi davranmaya başladığı belirtilen raporda, 2018 yılı boyunca toplamda 114 kripto para serbest yatırım fonu açıldığı belirtildi.

Crypto Fund Research tarafından kaleme alınan raporda, geride bıraktığımız yıl için 120 adet VC açıldığı belirtilirken, kripto para yatırım fonlarının da giderek VC’ler gibi davranmaya başladığına vurgu yapıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Multicoin Capital Management yöneticisi Kyle Samani, serbest yatırım fonundan VC’ye geçişin yavaş yavaş gerçekleşmeye başladığını ifade ederken, şunları söyledi:

”Portföylerdeki zararlar ve sıkıntılardan dolayı böyle bir dönüşümün başladığını ön görmek mümkün. Bu sebeple de herkes yeni bir çıkış arıyor.”

Kripto para yatırım fonları, haliyle piyasa dinamiklerine son derece yakından bağlı olduğundan sektördeki kısa orta vadeli artış ve azalışlar da, bu fonların performansını derinden etkiliyor. Sektörün zirve yaptığı dönemlerde kripto para yatırım fonları adeta mantar gibi çoğalırken, son dönemde ise bu ivmede çok ciddi bir yavaşlama görmek mümkün. Zaten bu son olarak kaleme alınan raporda da buna değinilirken, kripto para yatırım fonlarının bir bir kapandığına vurgu yapıldı.

Raporda, son dönemde 42 adet kripto para serbest yatırım fonunun düşüşler nedeniyle kapandığı belirtilirken, bu rakamın ayı piyasasının devam etmesi durumunda daha da artacağı ifade edildi. Bakalım bu konu hakkında neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment