Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle EURO Destekli Coin’i İçin Solana Desteği ile Ağ Sayısını Dörde Çıkardı!

Stablecoin ihraççısı Circle, Euro tabanlı stablecoin’i Solana (SOL) blokzinciri üzerinde başlattı.

Piyasadaki en büyük stablecoinlerden biri olan USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, Solana üzerinde yeni bir stablecoin başlattı. Euro destekli bir stablecoin olan “EURC“, daha önce Ethereum (ETH), Avalanche (AVAX) ve Stellar (XLM) blonzincirleri üzerinde faaliyete açılmıştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, EURC’nin dünya çapında 7/24 döviz işlemlerine ve havale işlemlerine olanak tanıyacağı belirtildi.

Circle cephesi Solana ağını ucuz, hızlı, çok zincirli ve şeffaf olduğu için seçtiklerini belirtti. Bununla birlikte EURC’nin Avrupa Birliği (AB) yasalarında düzenlenmiş ve kabul görmüş bir stablecoin olması için çalışmalarını sürdüğü ifade edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Circle’ın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Rachel Mayer, Euro tabanlı bu ürünün birçok faydayı beraberinde getireceğini vurguladı:

EURC, eşler arası (P2P) transferler ve Avrupa havale koridorlarında radikal bir şekilde geliştirmek için iyi bir konuma sahip. Kullanıcılar, geleneksel bir banka hesabına ihtiyaç duymadan birikimlerini güvenli bir şekilde Euro cinsinden tutabilecek ve küresel olarak çok sayıda bölgeyi etkileyen yerel para birimi oynaklığına veya devalüasyon risklerine karşı korunmak isteyenler için güçlü bir araç sunacak.

Wall Street’in dev kurumu Bernstein ağustos ayında paylaştığı bir raporda, stablecoin sektörünün gelecek 5 yıl içerisinde 3 trilyon dolara kadar büyüyebileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!