Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devinden PayPal Hamlesi Sonrası Stablecoin Öngörüsü: 5 Yılda 3 Trilyon!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein, stablecoin piyasasının önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaşanacak büyük entegrasyonlar sayesinde yaklaşık 3 trilyon dolara ulaşacağını öne sürdü.

Ödeme devi PayPal’ın kendi stablecoin’ini piyasaya sürmesinin ardından Wall Street cephesinden umut vadeden bir rapor açıklandı. Bernstein tarafından sunulan raporda, mevcut durumda 125 milyar dolar piyasa değerine sahip stablecoin piyasa değerinin 5 yıl içinde 2,8 trilyon dolara çıkabileceğine yer verildi.

Raporda, stablecoinler ile müşteri odaklı ödeme ve hizmet platformlarının entegrasyonunun adeta bir büyüme çarkına yol açacağı vurgulanırken PayPal gibi birçok şirketin bu sektöre gireceği ön görüldü.

Bununla birlikte Ethereum (ETH) gibi açık kaynak kodlu ve güvenilirliği benimsenmiş projelerin ve katman-2 (L2) ağlarının stablecoin teknolojisi için ev sahipliği yapabileceği ifade edildi. Bilindiği üzere PayPal da stablecoin projesini Ethereum üzerine inşa etmişti.

Bernstein analistleri, büyük şirketlerin oyuna dahil olmasıyla birlikte kurumsal ortaklıkların sağlandığı stablecoin projelerinin piyasaya sürülebileceğini dile getirdi:

Büyük küresel finans ve tüketici platformlarının, platformlarında değer değişimini güçlendirmek için ortak markalı stablecoinler çıkarmasını bekliyoruz.

Raporda öte yandan Singapur, Hong Kong ve Japonya gibi ülkelerin stablecoin piyasalarında yaptığı düzenlemelerin ve pilot projelerin bu sektörü daha da güçlendirdiğine, büyüme için ciddi bir potansiyel yarattığına yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!