Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft’tan Popüler Altcoin ile Yapay Zeka ve Blockchain Ortaklığı: Fiyat Fırladı!

Microsoft ile Aptos Labs’in yapay zeka ve blokzinciri çözümleri için ortaklık kurduğunu açıklaması APT fiyatında büyük yükselişi tetikledi.

Teknoloji devi Microsoft ve Aptos blockchain’in arkasındaki şirket Aptos Labs, yapay zeka ve blokzinciri çözümleri için ortaklık kurdu. Aptos tarafından yapılan basın açıklamasında, sağlanan ortalık sayesinde daha güvenli bir blokzinciri inşa edileceği vurgulandı. Aptos ayrıca kullanıcı ve geliştiricileri desteklemek için Microsoft’un yapay zeka altyapısını kendi sistemine entegre edeceğini duyurdu.

Ortaklık kapsamında, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) ve akıllı sözleşmeler üzerine çalışan geliştiricileri desteklemek için Aptos Assistant adlı yeni bir sohbet robotunun da devreye sokulacağı belirtildi. Bu kapsamda ayrıca iki şirket, blokzincirinin kullanım alanlarını genişletmek için varlık tokenizasyonu, ödeme seçenekleri ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) dahil olmak üzere blokzinciri tabanlı finansal hizmet çözümleri geliştirecek.

Tüm bu sürecin Microsoft’un altyapısından faydalanılarak yürütüleceğini belirten Aptos, ağ güvenliğini artırmak için Microsoft Azure üzerinde doğrulayıcı düğümler çalıştıracaklarını da vurguladı.

Microsoft Yapay Zeka ve Gelişmekte Olan Teknolojiler Genel Müdürü Rashmi Misra, Aptos ile kurulan bu ortaklığın kullanıcıların sorunsuz bir Web3 deneyimi yaşamaları için önemli olduğunu dile getirdi:

Aptos Labs’ın teknolojisini Microsoft Azure Open AI Service yetenekleriyle birleştirerek, kullanıcıların sorunsuz bir şekilde Web3’e geçmelerini ve yenilikçilerin yapay zeka kullanarak yeni heyecan verici merkezi olmayan uygulamalar geliştirmelerini sağlayarak blok zinciri kullanımını demokratikleştirmeyi amaçlıyoruz

Aptos coin cephesinden açıklama

Konu hakkında açıklamada bulunan Aptos Labs CEO’su Mo Shaikh yapay zeka ve blokzinciri teknolojisinin gelişimi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Yapay Zeka ve blokzinciri teknolojileri önemli bir nedenden dolayı hızla birbirine yaklaşıyor: her ikisi de internetin evrimini derinden etkileyen ve toplumu şekillendiren nesilsel atılımlar.

CoinGecko verilerine göre yapılan duyurunun ardından kısa süre içerisinde %17 yükselen APT, 6,75 dolar seviyesinden 7,96 dolara kadar ulaştı. APT yazım esnasında 7,82 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!