Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan FDIC Tarafından Regüle Edilmiş Bankayla 65 Milyonluk İş Birliği

En büyük stablecoinlerden biri olan USDC’nin ihraççısı Circle, ABD Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) tarafından regüle edilen bir banka olan Citizens Trust Bank ile 65 milyon dolarlık iş birliğini açıkladı. 

Circle 24 Şubat tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, azınlık ve topluluk bankalarına USDC cinsinden sermaye tahsis etme taahhüdünün bir parçası olarak Citizen Trust Bank ile 65 milyon dolar değerinde iş birliği yapacağını duyurdu. İş birliği kapsamında Citizens Trust Bank bilançosunda 65 milyon dolar değerinde USDC tutacak.

Circle Global Politika Başkanı Dante Disparte konu hakkında verdiği demetçe, finans ve bankacılığın geleceğinin geçmişinden daha kapsayıcı olması gerektiğini ve tarihsel olarak azınlık grupların finansal hizmetlerin yalnızca kullanıcısı değil aynı zamanda bu sektörde bir aktör olması gerektiğini dile getirdi.

Disparte, Citizen Trust Bank’in bu konuda bir lider olduğunu ifade ederek 1 milyar doları aşan stratejik yönelimlerini desteklemek ve Atlanta’da finansal kapsayıcılığı ve finansal okuryazarlığı artırmaya yardımcı olmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

Citizen Trust Bank CEO’su Cynthia N. Day, Cricle ile ortaklık kurulmasından gurur duyduklarını ifade ederken bankanın USDC tutmasının bilançosunu iyileştireceğini belirtti. Bilançoya alınacak 65 milyon dolar değerinde USDC’nin küçük işletmelerin ve diğer finansal katılım girişimlerinin finansmanında kullanılacağı da CEO’nun ifadeleri arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!