Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan Japonya Planı: Regüle Stablecoin Çıkarmak İstiyor!

Dünyanın en büyük ikinci stablecoin’i USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, Japonya’da piyasaya yeni bir stablecoin sürmeyi planladığını belirtti.

Circle CEO’su Jeremy Allaire 6 Temmuz tarihinde CoinDesk’e verdiği röportajda, Japonya’nın 1 Haziran tarihinde yürürlüğe koyduğu stablecoin mevzuatı kapsamında ülkede piyasaya yeni bir stablecoin sürmeyi planladıklarını dile getirdi.

Allaire’in ifadelerine göre stablecoinlerin sınır ötesi ticaret, döviz işlemleri ve küresel ticaret esnasında daha yaygın olarak kullanılması halinde Japonya, bu alanda oldukça büyük bir pazar haline gelecek.

CEO, Japonya’da ihraç edilen stablecoin’in mevcut durumda ABD Doları’na (USD) mı yoksa Japon Yeni’ne (JPY) mi sabit olacağına henüz karar verilmediğini ve bu noktada piyasa talebini araştırma aşamasında olduklarını belirtti. Karar noktasında para biriminin döviz ve ticaret işlemlerinden sıkça kullanılan bir para birimi olmasının kriterlerden biri olduğunu dile getiren Allaire, JPY’a sabit stablecoinlerin yeni bir fırsat olacağını da açıklamalarına ekledi.

Öte yandan mevzuat kapsamında stablecoin ihraççılarının katı kurallara uyması gerektiği belirtildi. Mevzuata göre ihraç edilen stablecoinlerin JPY’a veya diğer yasal ödeme araçlarına sabitlenmesi ve ihraççının bu varlıkların itibari değerinde kullanım hakkını garanti etmesi gerekiyor. Ayrıca ihraççının lisanslı banka, kayıtlı para transfer acentesi veya tröst şirketleri gibi lisanslı bir finans kuruluşu olması zorunlu tutuluyor.

Circle, Asya’daki etkinliğini hızla artırırken geçtiğimiz ay Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) Başlıca Ödeme Kuruluşu (MPI) lisansı aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!