Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC İhraççısı Circle’dan Büyük Başarı: En Zor Asya Ülkesinden Lisans Aldı!

USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) Başlıca Ödeme Kuruluşu (MPI) lisansı aldı.

Circle, en zor düzenleyici şartlara sahip olan ülkelerden biri olan Singapur’un regülatör kurumu MAS’ten başlıca ödeme kuruluşu lisansı aldı.

Şirket tarafından 7 Haziran tarihinde yayınlanan basın açıklamasına göre alınan lisans ile birlikte Circle, kurumsal müşterilerinin USDC’ye erişmesine olanak sağlayan Circle Account gibi ürünleri aracılığıyla Singapur içerisinde kripto hizmetleri, sınır içi ve sınır ötesi yerel para transferi hizmetleri sunma imkanına sahip oldu.

Circle, aldığı lisansın şirketin sorumlu bir dijital finansal teknoloji (FinTech) şirketi olarak güçlü itibarını vurguladığını belirtti. Şirket ayrıca bu lisansın bir dönüm noktası olduğunu, Singapur ve Asya bölgesinde şeffaf ve güvenilir dijital dolar tokenlarının geleceği için atılmış bir adımı temsil ettiğini ifade etti.

Şirket CEO’su Jeremy Allaire, MPI lisansı almaktan onur duyduklarını ve ülke içerisinde gelişmekte olan fintech sektörünü canlandırarak ve istihdam sağlayarak Singapur’un ekonomisinin bir parçası olmaya kararlı olduklarını belirtti. CEO, Singapur’un Circle geleceğine dair etkileri hakkında ise şu ifadelerde bulundu:

Singapur, Circle’ın küresel genişlemesinin ve kolay değer transferi yoluyla küresel refahı yükseltme misyonunun ayrılmaz bir parçasıdır.

Popüler kripto para borsası Crypto.com, Singapur’dan dijital ödeme token’ı (DPT) için Başlıca Ödeme Kurumu (MPI) lisansı aldığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!