Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’de SEC Davasının Etkisi: Bitcoin Fiyatı Piyasanın 500 Dolar Üzerine Çıktı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US üzerindeki Bitcoin (BTC) fiyatı global marketteki fiyattan yaklaşık 500 dolar yüksekten işlem görüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) dava açmasının ardından Binance.US üzerindeki Bitcoin fiyatı prim yaptı. BTC/USD işlem çifti Binance.US üzerinde 27.370 dolardan işlem görürken global piyasalarda 26.860 dolar bandında konumlanıyor.

Uzmanlar, Bitcoin’in ABD özelindeki bu artışın son günlerde yaşanan SEC davalarıyla bağlantını olduğunu belirtirken yatırımcıların altcoinlerden kaçarak Bitcoin’e döndüğünü öne sürdü.

SEC, Binance ve Coinbase’e açılan davalarda toplamda 20 farklı kripto parayı menkul kıymet olarak nitelendirmişti. Atılan bu adımın ardından altcoin yatırımcıları belirsizlik yaşarken Bitcoin’e yönelim hızlanmış olabilir.

Bitcoin paritesinde yaşanan yükselişe getirilen ikinci yorum ise daha çarpıcı oldu. Bazı piyasa analistleri, kullanıcıların varlıklarını en hızlı şekilde çekmek için stablecoinlerden ve itibari para birimlerinden Bitcoin’e döndüklerini iddia etti.

Özellikle SEC’nin Binance.US’e dair varlıkların geçici olarak dondurulması yönündeki talebi kullanıcıları bu tür bir kaçış planına itmiş olabilir. Borsanın varlıklarının SEC tarafından dondurulması durumunda havale ile para çekme işlemlerinin daha uzun süreceği düşünülüyor.

Bu tarz farklılıklar zaman zaman kripto para piyasasında gözlemleniyor. Binance Avustralya’nın AUD cinsinden para çekme işlemlerini askıya almasından sonra Bitcoin fiyatı borsa üzerinde 22 bin ABD Dolarına kadar gerilemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!