Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Binance.US Varlıklarını Dondurmak İçin Geçici Yasaklama Emri Talebi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bölge mahkemesine yaptığı acil durum başvurusunda, Binance.US’e ait varlıkların geçici olarak dondurulması içim yasaklama emri talep etti.

SEC, Binance’e ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) dava açmasının ardından tavrının net olduğunu vurgulayarak mahkemeden dikkat çeken bir dizi talepte bulundu.

SEC tarafından DC Bölge Mahkemesi‘ne yapılan bir başvuruda, Binance’in ABD iştiraki Binance.US‘in holding ve işletme firmaları olan BAM Management US Holdings ve BAM Trading Services‘e bağlı varlıkların dondurulması için onay istendi. Ayrıca bu kapsamda Changpeng Zhao (CZ) tarafından tutulan kripto para birimlerinin de dondurulması talep edildi.

Düzenleyici kurum, CZ’nin müşteri fonlarını istediği gibi kullanabildiğini iddia ederken Zhao ve Binance yöneticilerinin 11 milyon dolarlık bir yat satın almak ve benzer miktar Binance USD (BUSD) almak dahil bu müşteri varlıklarının bireysel amaçlar için kullanıldığını savundu.

Talep, müşteri varlıklarının güvenliğini sağlamak ve herhangi bir yargı kararı için mevcut varlıkların tükenmesini önlemek amacıyla acil bir durum olarak nitelendirildi. Bu durum, kripto para sektöründe daha fazla düzenlemeye işaret ederken diğer büyük aktörler için de önemli sonuçların başlangıcı niteliğinde olabilir.

SEC, Davalıların yıllarca süren ihlal edici davranışları, Amerika Birleşik Devletleri yasalarını göz ardı etmeleri, düzenleyici gözetimden kaçmaları ve çeşitli finansal transferler ve Müşteri Varlıklarının muhafazası ve kontrolü ile ilgili açık sorular göz önüne alındığında, müşteri varlıklarının güvenliğini sağlamak ve herhangi bir karar için mevcut varlıkların dağılmasını önlemek için bu yardımın hızlandırılmış bir temelde gerekli olduğunu saygıyla sunarız.

Binance cephesinden açıklama

Binance CEO’su CZ tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ise bu kararın mahkeme tarafından verilmesi durumunda sadece Binance.US’i ekleyeceği ve global Binance müşterileri fonlarının güvende olacağı vurgulandı.

Binance.US resmi hesabından gelen açıklamada alınan bu tedbir kararının yersiz olduğuna değinildi. Bununla birlikte dava süresince kullanıcı varlıklarının güvende kalacağının altı çizildi:

İhtiyati tedbir kararı yersizdir ve daha çok SEC Ekibinin müşteri varlıklarının güvenliğiyle ilgili gerçek endişeye karşı davada avantaj elde etmesine dayanır. Yıllarca süren çalışmalara rağmen yakın zamana kadar SEC personeli müşteri varlıklarının güvenliğiyle ilgilenmiyordu. Her şey geçtiğimiz günlerde başladı. Tarafımızca müşteri varlıklarının güvenliği hakkında SEC’ye sağlanan bilgilere rağmen bu hayal kırıklığı yaratan geçici dondurma emri geldi.

Satır aralarında dikkat çeken ek talepler

SEC mahkemeye yaptığı başvuruda sadece bununla da sınırlı kalmadı. Gönderilen dilekçede Binance ve Binance.US’den neden bir önleyici tedbirin uygulanmaması gerektiğine dair açıklama talep edilirken BAM müşterilerinin yararına tutulan varlıkların geri getirilmesi istendi. Bu, genellikle varlıkların başka bir ülkeden orijinal sahiplerine veya bir başka belirli yere geri getirilmesini ifade etmektedir.

SEC öte yandan mahkemeden, Binance ve Binance.US’e ait önemli belgelerin veya kayıtların yok edilmesini yasaklayan bir emir talep ederek mahkemede kullanılabilecek kritik dosyaların korunması için adım attı.

Bu talepler, SEC’nin Binance ve Binance.US’a karşı yürüttüğü hukuki sürecin bir parçasıdır ve genellikle bir davanın sonucu belirlenene kadar belirli eylemlerin durdurulması veya belirli eylemlerin gerçekleştirilmesi için verilir.

Emir kabul edilmesi durumunda, Binance’in müşteri fonlarına yalnızca Binance.US’in erişebilmesini sağlamak için beş günü olacak ve 30 gün içinde tüm müşteri varlıkları yalnızca Binance.US’in erişebileceği yeni cüzdanlara aktarılacak.

Binance’in kapsamlı ilk röntgeni

Eğer davanın seyri SEC’in istediği şekilde ilerlerse bu durum Binance ve bağlı şirketlerin ilk tam ve kamuya açık muhasebesi olacak.

Binance, geçen yıl Mazars Group tarafından gerçekleştirilen finansal durumunun kısmi bir muhasebesini yayınladı ancak yükümlülüklerini açıklamadı ki bu önemli bir eksiklikti. Mazars, Binance’in raporlarını yayınlamasının ardından ve eleştirinin ardından kripto firmalarıyla olan çalışmalarını askıya aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!