Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Denetçisi Mazars’dan Açıklama: Kripto Para Hizmetini Neden Bıraktı?

Paris merkezli denetim şirketi Mazars’ın Binance dahil olmak üzere kripto para sektöründeki faaliyetlerini durdurmasının ardından bu kararın gerekçelerine dair detaylı açıklamalar geldi.

Müşterileri arasında BinanceKucoin ve Crypto.com gibi öncü borsalar bulunan denetim firması Mazars, dün borsaların rezerv kanıtı da dahil olmak üzere kripto para sektöründe yürüttüğü tüm hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Bu kararın gerekçesine dair Mazars ekibinden yeni açıklamalar geldi. Mazars CNBC’ye yaptığı açıklamada, verilerin sınırlı bulgulardan oluştuğunu ve kamuoyu tarafından algılanma problemleri yaşandığına dikkat çekti:

Bu raporların kamuoyu tarafından anlaşılma biçimine ilişkin endişeler nedeniyle kripto para sektöründeki kuruluşlar için Rezerv Kanıtı raporlarının sağlanmasına ilişkin faaliyetleri durdurduk.

Trump’ı da müşterileri arasından çıkarmıştı

Mazars, 2022 Şubat ayında eski ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketi The Trump Organization’ı da mali tablolarındaki güvenilirlik eksikliğini gerekçe göstererek müşterisi olmaktan çıkarmıştı. Mazars geçtiğimiz hafta Binance’e rezervlerine ait raporu sunmuş ancak ortaya atılan birçok spekülasyon bu rapor üzerine gölge düşürmüştü.

Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB) eski bir üyesi, denetim firması Mazars’ın yayınladığı rapor hakkında iç kontrollerin kalitesi ve Binance’in sistemlerinin marj kredilerini karşılamak için varlıkları nasıl tasfiye ettiği ile ilgili bilgilerden yoksun olduğunu belirtmiş ve bu yüzden raporun  yatırımcılara borsanın mali durumu hakkında güven vermediğini söylemişti.

Binance CEO’su: Farklı şirketlerle görüşmelere başladık

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) yakın tarihte CNBC’ye verdiği röportajda, farklı denetim firmalarıyla görüşmeye başladıklarını belirtti fakat firmalara dair detayları açıklamadı.

İlginçtir ki, birçok denetim firması kripto işletmeleriyle çalışmaktan biraz korkuyor.

FTX olayına gönderme yapan CZ, “denetim kurumları kripto para şirketlerini nasıl denetleyeceklerini bilmiyor” dedi.

FTX’i denetleyen birkaç denetim firması vardı ve rezerv onayı verdikleri için kötü bir konuma düştüler. Kullanıcı varlıklarını, farklı blok zincirlerini nasıl denetleyeceklerini bilmiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!